Afbeelding
Foto: Shutterstock

Voldoende ontspanning cruciaal om fit en vitaal te blijven

Partnercontent

In een periode waarin mensen relatief veel stress en spanning ervaren, is voldoende ontspanning cruciaal. Zonder ontspannen zou men al snel last krijgen van vermoeidheid en een verminderde weerstand. Er zijn verschillende manieren om te ontspannen. De één kiest voor een massage met massage stenen, de ander brengt op z’n tijd een bezoek aan de sauna in de buurt. Door je gedachten even te verzetten, krijgen je hersenen de tijd om zich te herstellen. Het maakt dat je een volgende dag vol goede moed begint. Op welke manier zorg jij dat je het gevoel van stress los kunt laten in drukke periodes?

Thuis ontspannen kan op verschillende manieren 

Reeds werden twee voorbeelden genoemd van mogelijkheden om te ontspannen. Het kan nog makkelijker! Denk bijvoorbeeld ook aan een wandeling tijdens de lunch. Iedere dag een half uur tot een uur wandelen is niet alleen goed om je gevoelens van stress los te laten. Ook draagt het bij aan je vitaliteit. Datzelfde geldt voor een massage met massageolie, zo hoef je jezelf niet te verdiepen in het gebruik van de eerder genoemde massage stenen. Vraag je partner of deze je wil masseren met de massageolie. Net als het wandelen is het masseren niet alleen goed in een fase waarin je veel stress ervaart. Het draagt ook bij aan het afvoeren van afvalstoffen in je lichaam. Je zal hierdoor fitter voelen, als je regelmatig een massage krijgt.

Professionele massage boeken in de buurt 

Je partner zal niet altijd tijd en zin hebben om je te masseren. Een goed alternatief is het boeken van een massage bij een salon in de buurt. Hier heeft men de beschikking over elektrische massagetafels en andere professionele hulpmiddelen, die helpen je volledig tot rust te laten komen. Een ontspanningsmassage van een half uur of drie kwartier heeft vaak al een enorme invloed op je gemoedstoestand. Je ervaart een rustgevend gevoel en bent klaar om je werk weer op te pakken! Sommige mensen vinden het spannend om een massagesalon in de buurt te bezoeken. Zoek vooraf op internet naar recensies, die je een beeld geven van de kwaliteit van de massagesalon.

Muziek luisteren of een boek lezen helpt ook 

Wat voor jou het beste werkt is op voorhand niet te zeggen. Probeer de verschillende opties zelf eens uit! Naast de massage, de wandeling tijdens de lunch en bijvoorbeeld een bezoek aan een sauna, kan ook het luisteren naar je favoriete muziek bijdragen aan het loslaten van een gevoel van stress. Hetzelfde geldt voor het lezen van een mooi boek of tijdschrift. Probeer bovenal de prikkels die je ervaart te beperken. Dit doe je bijvoorbeeld door tijdens het lezen of het luisteren naar de muziek je mobiele telefoon en tablet weg te leggen.

advertentie