Afbeelding
Toneelgroep Onder Ons

Onder Ons klaar voor de ‘Lockhorst’

Podiumkunsten

SLIEDRECHT Toneelgroep ‘Onder Ons’ uit Sliedrecht is er helemaal klaar voor: op zaterdag 24 september zullen zij weer hun jaarlijkse voorstelling spelen in ‘De Lockhorst’ in Sliedrecht. Na een noodgedwongen pauze van ruim 2,5 jaar door de coronamaatregelen, staan de spelers te popelen om de zaal weer aan het lachen te krijgen. 

Onder leiding van regisseur Aniek Dillen hebben de spelers sinds februari gewerkt aan de klucht De Butler, geschreven door Joke de Boer. De groep spelers bestaat dit jaar uit een aantal oude bekenden voor het vaste publiek, maar in de coronaperiode zijn er ook een aantal wisselingen geweest.


,,We hebben een aantal nieuwe gezichten,” legt voorzitter Rutger van Breemen uit, ,,omdat er in 2,5 jaar veel kan gebeuren. Een aantal mensen is gestopt met toneelspelen of ze konden het niet meer combineren met werk. En in juli 2021 zijn we ook een van onze vaste krachten Jan Wieman verloren. Dat was een flinke schok voor de club.”


De coronaperiode was, net als voor velen anderen, niet gemakkelijk voor Onder Ons. Er was net een succesvolle première geweest in Nieuwpoort, toen het coronavirus toesloeg en plotseling alle maatregelen werden ingevoerd. De jaarlijkse uitvoering in de Lockhorst stond al gepland, maar viel daardoor in het water.

Ook het 75-jarige jubileum in het seizoen 2020-2021 kon niet gevierd worden. ,,Onder Ons is opgericht net na de bevrijding en in september 1945 begon de groep voor het eerst te repeteren voor een avondvullend stuk,” vertelt Van Breemen, ,,Dat hadden we 75 jaar laten natuurlijk graag gevierd. Het is niet niks dat een vereniging zolang bestaat.” Maar dat liep dus anders.

Sinds de coronamaatregelen versoepeld werden in februari, zijn de spelers elke maandag bij elkaar gekomen om te repeteren. En het resultaat mag er zijn. Zoals van ‘Onder Ons’ verwacht kan worden, brengen ze weer een hilarische klucht ten tonele, waarbij de lachsalvo’s hopelijk weer door de zaal rollen.


Het stuk De Butler is een vreemd reeks aan voorvallen als Evelien en Martin plotseling nieuwe buren krijgen: Alexandra en haar butler Henri. Evelien hoopt dat Alexandra haar wil helpen om geld in te zamelen voor het goede doel en Alexandra zegt dat haar wel erg gretig toe. Greta en Julia, de huishoudsters van het gezin vertrouwen die nieuwe buren eigenlijk niet. Voeg daar nog een overspannen buurvrouw, een verleidelijke secretaresse en een plotseling verschijnende broer van Greta aan toe en de chaos is compleet…

Of dat nog goed komt, kunt u zelf komen bekijken op zaterdag 24 september in de Lockhorst te Sliedrecht. De zaal gaat open om 19.30 en de voorstelling zal beginnen om 20.00 uur. Kaarten kunnen besteld worden via de website van ‘Onder Ons’ : www.toneelgroeponderons.nl of via 0184-413472.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie