Afbeelding
Joop Keesmaat

Terugtreden Hetty Advokaat als raadslid voor PRO Sliedrecht

13 december 2019 om 22:11 Politiek

SLIEDRECHT Hetty Advokaat – van Veenendaal, sinds juni 2018 raadslid voor PRO Sliedrecht heeft aan burgemeester Van Hemmen laten weten dat zij per 1 januari tot haar spijt moet terugtreden als gemeenteraadslid.

Het lukt Hetty onvoldoende om de werkzaamheden die behoren bij het vervullen van de rol als raadslid te combineren met haar werk in de thuiszorg. Die constatering was voor Hetty aanleiding tot haar besluit. Hetty wordt in de fractie van PRO Sliedrecht opgevolgd door Wim Blanken.

Wim Blanken (64 jaar) is als 'ouwe rot in het vak' bekend met het raadswerk. Tussen 2010 en 2018 maakte hij al 2 perioden deel uit van de fractie van PRO Sliedrecht. Wim is thuis in het Sliedrechts welzijnswerk en het is dan ook logisch dat hij binnen de fractie, met trots en toewijding, de portefeuille 'sociaal domein' voor zijn rekening zal nemen.

Wim Blanken is voorzitter de Sliedrechtse afdeling van De Zonnebloem. Een organisatie, die zich – nationaal al 70 jaar inzet voor mensen van alle leeftijden met een lichamelijke handicap. In Sliedrecht zijn binnen De Zonnebloem thans ruim 40 vrijwilligers actief en zijn er zo'n 150 gasten, die  deelnemen aan bingomiddagen, evenementen als herfst- of paasbrunch, meegaan met dagjes uit met de bus- of een vaartocht met de bekende boot 'De Zonnebloem' en die regelmatig thuis worden bezocht. Daarnaast is hij bestuurslid 'Belangenbehartiging' bij Alzheimer Nederland in de regio 'Drechtsteden, Alblasserwaard', voorzitter van de Cliëntenraad van Overslydrecht en partner van de 'Erbij in Sliedrecht' coalitie.

De fractie en vereniging PRO Sliedrecht vinden het jammer dat Hetty vertrekt. Met haar stellen ze vast dat het lastig is om je 'normale' werk (en zeker dat in dat thuiszorg!) te combineren met wat er allemaal van een – startend - raadslid wordt gevraagd.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie