Afbeelding
Suzanne Heikoop | She Fotografie

Vertrouwenscommissie legt profielschets voor aan de raad

Politiek

SLIEDRECHT Afgelopen week heeft de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad in Sliedrecht de profielschets voor de nieuwe burgemeester aangeboden aan de raad. De gemeenteraad van Sliedrecht zal op 3 november besluiten over de definitieve profielschets voor de nieuwe burgemeester van Sliedrecht. Daarmee wordt de volgende stap gezet in de zoektocht naar de nieuwe burgemeester.

Afgelopen maanden heeft de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad uitgebreid gesproken met onder andere inwoners van de gemeente Sliedrecht over wat zij verwachten van het nieuwe boegbeeld van Sliedrecht. Zowel online als via gesprekken in het dorp konden de inwoners zich uitspreken. Met deze informatie en vanuit de koers die Sliedrecht de komende jaren vaart is de profielschets opgesteld door de vertrouwenscommissie.

Voorzitter van de vertrouwenscommissie, Cees Paas: ,,Van de burgermoeder/vader worden natuurlijk gezag, leiderschap en verbindende kwaliteiten gevraagd. Aangevuld met humor, geduld en daadkracht. Verder is het van belang dat de burgemeester benaderbaar en toegankelijk is, waarin zij haar betrokkenheid bij de inwoners en verenigingsleven laat blijken.”

De vertrouwenscommissie vraagt van de burgemeester een actieve rol in de vormgeving van de regionale samenwerking en een leidende rol te nemen om zo voor Sliedrecht en de regio in te zetten op een duurzame groei en ontwikkeling van het dorp.

Na vaststelling van de profielschets door de raad wordt de vacature voor burgemeester van Sliedrecht door de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties opengesteld voor geïnteresseerden. Naar verwachting zal Sliedrecht vóór de zomer van 2021 een nieuwe burgemeester hebben.

Wilt u meer weten over het profiel van de nieuwe burgemeester, achtergrondinformatie, de komende procedure en de opgehaalde informatie over de wensen van de inwoners voor hun burgemeester? Ga naar www.sliedrecht.nl/burgemeestergezocht. Op deze pagina vindt u ook de profielschets en relevante informatie voor de sollicitanten.

advertentie
advertentie