Afbeelding
Gemeente Sliedrecht

Stemwijzer voor gemeenteraadsverkiezingen in Sliedrecht

Politiek

SLIEDRECHT Het Kompas Sliedrecht.nl en het platform FollowTheVote hebben een stemwijzer ontwikkeld voor de gemeente Sliedrecht. De stemwijzer kan helpen bij het maken van een keuze tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. 

Het Kompas Sliedrecht.nl heeft plaatselijke politieke partijen 15 stellingen voorgelegd. Marjanne Dijkstra, journalist van Het Kompas Sliedrecht.nl: ,,We hebben een shortlist gemaakt van stellingen die leven in het dorp. Deze stellingen zijn opgestuurd naar de politieke partijen. Vervolgens hebben we alleen de antwoorden gebruikt waarin de partijen van mening verschillen. Nu is het aan de inwoners.” 


Frank Lehmann van Follow the Vote: ,,Wij gebruiken de methode van de meeste overeenkomst. Dat werkt zo: iedere stelling waarbij gebruiker en partij hetzelfde antwoord geven, telt als een punt. Aan het eind worden alle punten opgeteld. In het resultaatscherm komt de partij met de meeste punten bovenaan te staan. Deze partij had dus het vaakst hetzelfde standpunt als degene die de test doet.” 

Lehmann: ,,Het stemadvies geeft een goede indicatie van de algemene overeenkomst tussen de lezer en de politieke partijen. Echter, is het in het algemeen ontzettend belangrijk om de partijplannen grondig door te lezen om een volledig beeld te krijgen van de standpunten.”

Bekijk hier de partijplannen:

CDA        

CU/SGP        

VVD         

PROSliedrecht        

PvdA        

Slydregt.nu        

D66

Wat zijn de antwoorden van de partijen?

Deze hebben wij nog even netjes naast elkaar gezet in onderstaande slideshow.


advertentie