Burgemeester Theo Segers en Kees Commijs.
Burgemeester Theo Segers en Kees Commijs. De Doetsekom

De Doetsekom bestaat vijftig jaar

12 mei 2020 om 11:05 Recreatie

GIESSENBURG Een nieuw en heel bijzonder seizoen staat voor de deur, zwembad de Doetsekom bestaat vijftig jaar. Burgemeester Theo Segers bracht met die reden afgelopen donderdagmiddag een bezoek aan het terrein en ontving na afloop van zijn bezoek een 50-jaar Doetsekom handdoek uit handen van Kees Commijs.

In 1970 kon er voor het eerst gezwommen worden in het 50 meter bad. Een paar jaar later werd er ook nog een stuk aangebouwd, waardoor de L vorm is ontstaan. ,,We hebben een prachtig 50 meter wedstrijdbad. Daarnaast beschikken we over een 35 meter lang en 14 meter breed instructiebad. Uiteraard hebben we ook diverse glijbanen, waarbij de 50 meter lange glijbaan het hoogtepunt vormt. Bij de Doetsekom nemen wij het milieu serieus en daarom proberen wij hier zoveel mogelijk invulling aan te geven. Onze baden worden verwarmd met behulp van 120 zonnepanelen. Daarnaast vullen wij onze baden met bronwater”, zegt Commijs.

Zonder vaste bezoekers zou dit jaar het 50-jarig jubileum van de Doetsekom niet gevierd kunnen worden. Om die reden verloten ze een drietal prijzen onder de abonnees van 2020. Om mee te doen met de prijsvraag worden de bezoeker verwezen naar het binnenblad in het informatieboekje (online te vinden via https://bit.ly/2z9Z4nW na pagina 28). Meedoen kan tot en met zaterdag 30 mei.

BEZOEK ,,Complimenten voor jullie veiligheidsplan, de fantastische staat van het zwembad en terrein. Ik wens jullie ondanks alles een goed zwemseizoen vanaf maandag 11 mei en feliciteer jullie van harte met het 50 jarig jubileum", met deze woorden nam Theo Segers donderdagmiddag afscheid na zijn kennismakingsgesprek.

Bij Sportcafe ‘t Kommetje op het terrein kunnen de bezoekers dit seizoen terecht bij het afhaal loket voor een kopje koffie, thee, belegde broodjes, patat en ijs. Vanaf volgend jaar zal dit vanuit het in aanbouw zijnde nieuwe verenigingsgebouw zijn, samen met de OranjeBrigade, De Halte, Muziekvereniging DaCapo en Vridos.

Voor de actuele openingstijden, tijdsblokken en maatregelen in verband met het coronavirus wordt verwezen naar www.dedoetsekom of Facebook/ Instagram.

Al eerder schreef onze correspondent Eline Lohman een uitgebreid verhaal over De Doetsekom. Dit is hier terug te lezen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie