Weet u de locatie van de nieuwe opdracht?
Weet u de locatie van de nieuwe opdracht? Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (130)

4 augustus 2023 om 09:30 Recreatie

SLIEDRECHT Er komt een mailtje binnen van de 4-jarige Fleur. Ze vertelt - ik denk een met beetje hulp van mama Anne-Beth - dat haar opa Cees in het gebouw van de Aldi heeeeel vroeger een ijzerwarenwinkel had. En Fleur vertelt me dat haar mama, met een beloning van een ijsje in het vooruitzicht, haar handje in de specie mocht duwen.

door Albert de Coster

Op de foto geven de toen 4-jarige Anne-Beth en de nu even oude Fleur elkaar dus eigenlijk een handje. Schattig toch?

Vorige week viel er geen Kompas bij u op de deurmat, vandaar dat u twee weken de tijd had om het handje van de moeder van Fleur te vinden. De berichtgeving over zaken die in ons dorp spelen zou afgelopen week alleen digitaal te lezen zijn. Hiervoor kon u op de Facebookpagina van ‘Het Kompas Sliedrecht’ terecht. Maar niet iedereen zit op Facebook. Gelukkig is er een ook nog andere optie om de berichtgeving te volgen: www.hetkompassliedrecht.nl 

Trouwens, ik ben vorige week gewoon door gegaan ben met mijn zoekplaatje. Omdat het alleen een digitale versie betrof en kreeg ik ineens veel meer ruimte voor mijn rubriek. En die buitenkans liet ik niet onbenut. Ik heb 10 woningen getoond met een naam op hun gevel. De opdracht die daarbij hoorde was: zoek de adressen erbij. (En als ludieke 2e opdracht stelde ik de vraag om de huisnummers op te tellen).

En eigenlijk vind ik dat de lezers die niet op social media zitten ook deze opdracht zouden moeten kunnen uitvoeren. Daarom krijgen de gewone krantenlezers nu ook de 10 huizennamen; helaas zonder foto’s erbij. Heb je de behoefte om de adressen door te geven, dan weten jullie me te vinden.

Hier de 10 namen: 1. ’t Komt goed; 2. De long way; 3. ’t Komt af; 4. Taiping; 5. Pleisterplaats; 6. Vitaulium; 7. ’t Sprongehonk; 8. Puf; 9. Opdekaai; 10. Casa dos cerejas

En voor de papieren versie van deze week heb ik voor jullie een afbeelding die vast wel bekend zal zijn.

Dan moet er toch even iets van mijn hart: Een digitale plaatselijke nieuwsbron noemt een papieren krant gekscherend weg ‘papierenbomenkrant’. Leuk verzonnen, maar iets collegialer mag wel: de traditionele krant, waarin lezers niet massaal vanuit een eerste emotie reageren, voorziet ook in een behoefte. Rond 11 augustus is er weer een digitale editie met de adressen van de 10 woningen; over 14 dagen de oplossing van de ‘papieren’ foto. Als u de locatie weet, mail naar zoekfotosliedrecht@gmail.com.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie