Afbeelding
Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (35)

1 oktober 2021 om 08:20 Activiteiten

SLIEDRECHT Ik sta op mijn gemak het kunstvoorwerp van vorige week te bestuderen. Op zoek naar een naamplaatje of iets anders dan me kan vertellen wat het gedraaide houten voorwerp voorstelt. Net als ik tot de conclusie kom dat er niets op staat en ik de trappen van Sleijeborgh afloop komt er een wat oudere dame op leeftijd met haar rollator naar boven gekrenseld. Onderaan de opgang roept ze al enthousiast: ‘Hij is het, hij is het echt!!!’

door Albert de Coster

Ze versnelt haar pas en staat halverwege de rollatoroprit uit te hijgen. ‘Dat is tie, uit de krant.’ Ik houd me een beetje van de domme (dat gaat me op een heel natuurlijke manier heel goed af) en vraag haar: ‘Wat bedoelt u?’

Enthousiast zegt ze dat het houten object naast de ingang in de krant staat en dat alle bewoners van het appartement heel trots zijn dat het beeld uitverkoren is door de schrijver en fotograaf van het Kompas.

‘O ja, ik heb het ook in de krant gezien en ik kwam kijken of het ook een naam heeft,’ jok ik een beetje tegen haar. ‘Ik zie ook geen naamplaatje van maker,’ zeg ik de nog steeds uithijgende mevrouw.

Ze helpt me gedeeltelijk uit de brand, want ze weet wie de maker is. Hij woont bij haar in de flat -sorry, in appartement 411- en het is gemaakt door Maarten de Winter. Terwijl ze zowel naar boven wijst als naar boven kijkt waar Maarten woont, verliest ze bijna haar evenwicht. De leuning van de opgang naar de voordeur vangt haar op en behoedt haar voor een bijna zekere gebroken heup.

Terwijl ik ook even naar boven tuur is duidelijk te zien waar de voormalige bloemist/hovenier woont. ‘Dat lijken de hangende tuinen van Babylon wel,’ mompel ik.  Ineens wordt mevrouw serieus en zegt me in vertrouwen: ‘Maarten is ziek. Hij is aan het herstellen van …… tja, dat weet ik eigenlijk niet.’
Ik neem afscheid van de dame en besluit om Maarten eens een kaartje te sturen. Misschien dat er meer lezers zijn die hem op deze manier een hart onder de riem willen steken. Een klein gebaar kan zoveel betekenen voor de ontvanger. Mag ik -en Maarten- op u rekenen?

Inmiddels is de herfst begonnen en moeten we voorbereiden op plensbuien en najaarsstormen. En wat wil het geval? In ons dorp is er een beeld dat die weersinvloeden mooi in beeld brengt.

Weet u waar deze foto is genomen of heeft u er interessante informatie over, stuur uw antwoord naar zoekfotosliedrecht@gmail.com. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie