Afbeelding
Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (34)

Activiteiten

SLIEDRECHT De eigenaar van de motorfiets aan de A. W. de Landgraafstraat 28 heeft zijn Jawa CZ 175 cc 2-tact uit 1956 aan de wilgen gehangen. Niet letterlijk, want daarvoor is het vehikel dat uit Tsjecho-Slowakije vandaan komt veel te zwaar. Hij heeft hem met vrienden op het plateau boven de garage getakeld en op die manier laat hij weten dat hij hem niet meer zal gebruiken. Inmiddels is het veilig om er onderdoor te lopen, want het druppelen van olie is uiteindelijk gestopt, zo lieten Joop en Marijke weten.

door Albert de Coster

Mijn mailbox is de afgelopen week ontploft met opmerkingen over deze foto. Ik suggereerde dat de bewoners te diep in het glaasje gekeken hadden bij het parkeren van hun motorrijwiel. Maar ik werd onmiddellijk tot de orde geroepen. Eerst door Cobiezij gaf aan dat de bewoners alleen maar thee drinken.

En daarna door technisch adviseur Jurg. Hij tikte me op de vingers omdat ik sprak over een dronkenmanssteunpilaar. Hij sprak juist zijn waardering uit voor zo’n mooi stukje vakwerk: een gemetselde spiraalvormige pilaar. 

Bert vertelde dat het huis met de motorfiets naast de ‘Tuin van Nieuwpoort’ lag. Dit verscholen stukje natuurgebied grenst aan de andere kant aan Waerthove. En Ria herkende het huis ook, maar noemde het natuurgebied het Wilhelminapark. Dat het park twee verschillende namen heeft lijkt verwarrend. Vermoedelijk komt dat omdat het in vroeger tijden geen park was, maar een woest gebied dat aan het ‘Kleindiep’ grensde en eigendom was van familie Nieuwpoort. En nu is het onder andere te bereiken via de Wilhelminastraat. Maar een naambordje ontbreekt volgens mij. Dat moet de gemeente nog maar even aanbrengen.

Anton wist het pand te vinden omdat hij zijn auto op een van de parkeerplekken voor de woning parkeerde.  En er kwam zelfs een berichtje uit het verre Leerdam van Gerda; zij had in haar jeugd met ‘Jopie’ en Marijke in een vriendengroep gezeten en wist te vertellen dat ‘Jopie’ een motorrijder in hart en nieren was. Het leukste bericht kwam van Dineke, want in haar familie is het ware sport geworden om te weten waar de foto genomen is. 

Ik ben benieuwd of er op de nieuwe opdracht ook nu weer zo veel reacties binnen komen. Want waar is deze foto genomen of heeft u er interessante informatie over? Stuur het antwoord naar zoekfotosliedrecht@gmail.com

advertentie
advertentie