Afbeelding
Wikipedia - Robbie Klinkenberg - Eigen werk

Staking streekvervoer: vanavond vanaf 21.30 uur geen Qbuzz-bussen meer

19 januari 2023 om 16:29 Verkeer en vervoer

SLIEDRECHT De FNV-staking in het streekvervoer heeft de de nodige impact op het trein- en busverkeer. Eerder al meldden we dat de MerwedeLingelijn (trein) op de eerste stakingsdag niet kon rijden. Ook het busvervoer ondervindt hinder. 

Tijdens de middag- en avondspits rijdt maar 60% van de Qbuss-bussen. Vanaf 20.00 uur gaan er steeds minder bussen rijden. ,,Door de FNV-staking is er na 21.00 uur onderbezetting op een aantal cruciale plekken in onze organisatie”, meldt Qbuzz. ,,Hierdoor kunnen we voor de reizigers en onze medewerkers niet voldoende veilig en verantwoord openbaar vervoer bieden. Daarom rijden er vanaf 21.30 uur helaas geen bussen meer. Houd de reisplanner nauwlettend in de gaten en plan zekerheidshalve je rit niet na 20.00 uur.”


VRIJDAG 20 JANUARI

Ook vrijdag hebben we te maken met de landelijke vakbondsstaking. Dat betekent dat ook dan minder bussen kunnen rijden. ,,We weten pas kort van te voren hoeveel en welke ritten dat zijn. We doen ons uiterste best om onze reisinformatie actueel te houden. Ook voor vrijdag 20 januari verwachten we zowel voor trein als voor bus grote impact. Advies: Stel je reis uit of reis alternatief.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie