Afbeelding
Gemeente Sliedrecht

Nieuwe stap realisatie De Nieuwe Winkelstraat - Kerkbuurt

8 januari 2020 om 09:57 Winkels

SLIEDRECHT Deze week zetten ondernemers en eigenaren van de Kerkbuurt en de gemeente Sliedrecht een nieuwe stap op weg naar De Nieuwe Winkelstraat. Dit gebeurt met het tijdelijk weghalen van het speeltoestel op het Merwedeplein. Zo wordt ruimte gemaakt voor de nieuwe inrichting van dit plein.

,,Onder de noemer De Nieuwe Winkelstraat geven pandeigenaren en ondernemers samen met de gemeente het winkelgebied in de Kerkbuurt een impuls", vertelt Jan de Vos, regisseur van De Nieuwe Winkelstraat Kerkbuurt. ,,Het 'opwaarderen' van de twee pleinen in het gebied gaat hieraan bijdragen. De pleinen krijgen een nieuwe inrichting, die ruimte biedt voor allerlei activiteiten en waar bezoekers van het winkelgebied elkaar kunnen ontmoeten."

Eind oktober heeft de gemeenteraad een investeringskrediet beschikbaar gesteld voor de opwaardering van de pleinen. De ondernemers investeren zelf ook in en om de pleinen. Onder andere via een investeringsfonds voor de Kerkbuurt. Maar bijvoorbeeld ook met de aankleding en het meubilair van de terrassen. De inrichting van de pleinen past in het Toekomstperspectief Kerkbuurt, dat de gemeenteraad in april 2019 heeft vastgesteld. ,,Het Toekomstperspectief gaat uit van een ruimtelijke indeling met een kernwinkelgebied en aanloopstraten", legt verantwoordelijk wethouder Piet Vat uit. ,,Zo ontstaat een compacter winkelgebied. In de aanloopstraten is meer ruimte voor bijvoorbeeld wonen en werken. Op die manier willen we leegstand van winkels tegengaan." Het kernwinkelgebied wordt gemarkeerd door het horecaplein aan de westzijde en het Merwedeplein aan de oostzijde. Ondernemers hebben samen met de gemeente en ontwerpbureau IPV Delft schetsen gemaakt voor de pleinen. Deze zijn vertaald in een voorlopig ontwerp, dat ook besproken is met bewoners. De komende maanden worden de laatste details uitgewerkt, met name voor het straatmeubilair en groen.

In aanloop naar de nieuwe inrichting wordt deze week het speeltoestel op het Merwedeplein weggehaald. Het krijgt later een nieuwe plek op het plein. In de week van 20 januari worden de drie bomen naast het pand van Mourik Schoenen weggehaald. In overleg met de ondernemers komen er later drie nieuwe bomen terug op het plein. Begin februari start de plaatsing van een damwand aan een zijde van het Merwedeplein. Als deze klaar is, starten de overige werkzaamheden. Wethouder Piet Vat: ,,We willen eind april beide pleinen zoveel mogelijk gereed hebben. Als alles goed gaat, zijn de terrassen met Koningsdag op 27 april weer beschikbaar."

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie