Afbeelding
Gemeente Sliedrecht

Markt Burgemeester Winkelplein weer van start

Winkels

SLIEDRECHT Vanaf woensdag 6 mei gaat de weekmarkt op het Burgemeester Winklerplein weer van start. Natuurlijk rekening houdend met 1,5 meter afstand om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De markt ging de afgelopen weken niet door vanwege de coronamaatregelen. Sinds afgelopen woensdag geldt er een nieuwe noodverordening in de regio Zuid-Holland Zuid. Volgens deze noodverordening mogen de markten weer open om boodschappen te doen.

MAATREGELEN De markt krijgt meer ruimte: de kramen staan niet alleen op het Burgemeester Winklerplein, maar ook in de straat tussen de Simon Stevinstraat en Rembrandtlaan. Zo is voldoende afstand tussen de kramen mogelijk. Dit betekent dat niet elke kraam op z'n vertrouwde plek staat. Het is dus misschien even zoeken. De marktkraamhouders treffen zelf voorzieningen zodat klanten 1,5 meter afstand kunnen houden. De gemeente plaatst borden bij de ingangen om mensen te wijzen op die anderhalve meter. Verder wordt 'eenrichtingsverkeer' ingesteld voor de bezoekers. Zo zijn alle kramen goed bereikbaar. Verder geldt: blijf niet langer op de markt dan noodzakelijk. Eten en drinken nuttigen op de markt is niet toegestaan.

Nu de markt weer van start gaat, kan er op woensdag vanaf 6.00 uur niet meer geparkeerd worden op het Burgemeester Winklerplein. De gemeente heeft een matrixbord geplaatst om dit aan te kondigen.

advertentie
advertentie