Afbeelding
Facebookpagina La PéCule BODYWEAR

Pauline van La PéCule BODYWEAR: ‘Het water staat ons aan de lippen’

14 januari 2022 om 11:05 Winkels Dossier coronavirus

HARDINXVELD-GIESSENDAM De roep om opening van de samenleving wordt steeds sterker en vooralsnog lijken de regels voor winkels, onderwijs en sport na vrijdagavond te worden versoepeld. Afgelopen week was op HetKompasSliedrecht.nl te lezen dat de Sliedrechtse winkelier Jeffrey van Mourik zaterdag open wilde gaan. Ook Pauline van Dijk van La PéCule BODYWEAR in Hardinxveld-Giessendam sluit zich bij hem aan. ,,Dit moet gewoon stoppen, alle reserves gaan eraan”, stelt ze.

door Marjanne Dijkstra

Op moment van spreken sijpelen de eerste berichten van de versoepelingen door. ,,Dat zou toch mooi zijn hè”, verzucht Pauline van Dijk. ,,Op het moment ben ik open voor afhalen. Ik heb een toonbank op anderhalve meter staan en mensen kunnen bestellen via de webshop, per e-mail of telefonisch. Zeker als ze via de website hebben besteld dan hebben ze al betaald en is het afhalen echt secondenwerk. Maar ja, deze inkomsten zijn echt een druppel op de gloeiende plaat. Het is iets, maar de rekeningen stapelen zich voor mij en veel andere ondernemers gewoon op.”

Ook Van Dijk had zich voorgenomen om zaterdag sowieso open te gaan. ,,Het is gewoon niet meer houdbaar en de opstand is nu zo breed en zo groot. Ik zet de deur open, mijn rek buiten en de eerste ‘boze boa’ die hier binnenkomt om een boete uit te delen, geef ik mijn rekeningen. Die mag hij aan zijn meerdere overhandigen. Als ik dan zie dat mensen in het buitenland gaan winkelen, dan is dat best zuur. Ik gun alle ondernemers daar ook hun inkomsten hoor, maar het water staat ondernemers hier hoog aan de lippen.”

Van Dijk maakte zich de afgelopen maanden behoorlijk zorgen ,,Ik heb geen partner, dus ik moet het van mijn winkel hebben en de steun die we van de overheid krijgen is ook minimaal. Daarbij is het hebben van mijn winkel ook mijn sociale wereld en dat mis ik echt ontzettend. Ik moet wel zeggen dat ik ontzettend veel steun krijg uit het dorp, dat is echt hartverwarmend. Ik ben absoluut geen type dat de wet overtreedt en als de winkel open gaat, doe ik dat verantwoord. Dus een maximaal aantal mensen binnen, afstand houden, handen wassen en mondmaskers voor. Maar ik hoop toch dat het kabinet vrijdagavond versoepelingen aankondigt, ook voor horeca en cultuur. We hebben laten zien dat het veilig kan, laat ons dat dan doen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie