Afbeelding
Tablis Wonen

Tablis Wonen en huurdersorganisatie SliM Wonen in gesprek met bewoners

Wonen

SLIEDRECHT Tablis Wonen en huurdersorganisatie SliM Wonen waren woensdagmiddag 2 oktober aanwezig in de Professorenbuurt in Sliedrecht. Samen met Buurttoezicht en de politie stonden zij bewoners te woord over schoon, heel en veilig wonen in de wijk. Het grasveld aan de Prof. Kamerlingh Onneslaan/hoek Rembrandtlaan was voor de gelegenheid gezellig ingericht met partytenten, een baristawagen en een klusbus van Tablis Wonen. Voor de kinderen liep er een clown rond.


Tablis Wonen en huurdersorganisatie SliM Wonen willen graag weten wat er speelt in de wijk, op het gebied van schoon, heel en veilig wonen. Daarom willen zij in de toekomst regelmatig aanwezig zijn in wijken en dorpen en in gesprek gaan met bewoners. Op die manier kunnen zij ondersteuning bieden om het wonen in de wijk plezierig te houden en te verbeteren. De eerste 'Tablis Wonen komt uw wijk in!' was een succes. Veel bewoners kwamen even langs voor een praatje, het stellen van vragen, of om even kennis te maken en dat onder het genot van een kopje koffie. Natuurlijk waren de kinderen van de wijkbewoners ook van harte welkom. Voor hen waren er allerlei activiteiten, zoals de ballonnenclown en het inkleuren van kleurplaten.


De bewoners waren enthousiast over deze eerste 'Tablis Wonen komt uw wijk in'. Een bewoonster van de wijk vertelde enthousiast: ,,Ik vind het belangrijk je buurtbewoners te kennen. Je kan dan met elkaar iets oppakken om de leefbaarheid in de wijk te behouden en te vergroten. Je kan het niet alleen. Als je het samen doet, is het succesvoller en bereik je meer."


In de ochtend werd een wijkschouw georganiseerd door Tablis Wonen. Samen met SliM Wonen, gemeente Sliedrecht, politie en een aantal andere organisaties liepen medewerkers van Tablis Wonen door de wijk. Ook hier was het thema schoon, heel en veilig. De aandachtspunten zijn genoteerd en worden opgepakt door de verantwoordelijke partijen. Dit om het woonplezier in de wijk te behouden en te verbeteren.

advertentie