Afbeelding
Tablis Wonen

Tablis Wonen en huurdersorganisatie SliM Wonen in gesprek met achterban

Wonen

SLIEDRECHT Vertegenwoordigers van Tablis Wonen en huurdersorganisatie SliM Wonen spraken 10 oktober met een groot aantal leden van de bewonerscommissies uit Sliedrecht en Molenlanden. Dit gebeurde in Partycentrum De Lockhorst in Sliedrecht. De gespreksonderwerpen waren onder andere de activiteiten en bevoegdheden van SliM Wonen, bewonersparticipatie en het duurzaamheidsbeleid van Tablis Wonen. In dat kader werd door duurzaam afval- en energiebedrijf HVC een presentatie gegeven over het warmtenet.


,,SliM Wonen behartigt de belangen van álle huurders, zowel in Sliedrecht als in Molenlanden, vandaar het SliM in de organisatienaam: een combinatie van Sliedrecht en Molenwaard", vertelt voorzitter Gerard Kraaijeveld. ,,Om goede adviezen te kunnen geven aan Tablis Wonen is het voor SliM Wonen belangrijk de mening van de huurders te kennen. Daarom organiseerde SliM Wonen deze bijeenkomst samen met Tablis Wonen. Om gewoon plezierig met elkaar in gesprek te zijn", aldus Kraaijeveld.


,,Het is vandaag de Dag van de Duurzaamheid en daarom vertellen we u graag over onze plannen op het gebied van duurzaam wonen", vertelt Liesbeth Marchesini, directeur-bestuurder van Tablis Wonen. ,,In Molenlanden bereiden we woningen voor op een all electric toekomst. Als eerste stap verduurzamen we de woningen tot energielabel B. Daar zijn we al mee begonnen in Bleskensgraaf. In Sliedrecht ligt het anders, daar komt een warmtenet van HVC. En daar bereiden we onze woningen op voor. Als eerste zijn de 10- en 5-hoog flats in Sliedrecht-Oost aan de beurt. Helaas kan niet alles tegelijk; de voorbereidingen vragen veel inzet van mensen en geld", legt Liesbeth Marchesini uit.


De Drechtsteden maakt de overstap van aardgas naar nieuwe schone energie. In Sliedrecht komt een warmtenet van HVC. Willy Heussen, manager Ontwikkeling en Verkoop van HVC, informeerde de aanwezigen over wat een warmtenet is, hoe het werkt en waarom het in Sliedrecht gefaseerd wordt aangelegd. In de Staatsliedenbuurt bood nieuwbouw en renovatie een mogelijkheid om woningen klaar te maken voor een aardgasvrije toekomst. Deze woningen worden nu nog verwarmd via een tijdelijke warmtecentrale.


,,Het is fijn om met de leden van de bewonerscommissies over dit soort onderwerpen te discussiëren", geeft Gerard Kraaijeveld aan. ,,We horen graag de meningen van de huurders en wat er speelt in de complexen. Die inbreng nemen wij mee in onze overwegingen en adviesvorming richting Tablis Wonen. Dat is belangrijk, want wij zijn er tenslotte om de belangen te behartigen van alle huurders in Sliedrecht en Molenlanden."


Een vraag voor SliM Wonen of informatie over een bewonerscommissie? Ga naar www.slimwonen.eu en vul het contactformulier in.

--- einde persbericht ---

Voor de redactie:

Heeft u vragen over dit persbericht, neem dan contact op met:

Ellen van Loon, communicatieadviseur Tablis Wonen: T. 0184 70 05 52 /E. e.vanloon@tabliswonen.nl

advertentie