Afbeelding
Politie Nederland

Twee Sliedrechtse horecabedrijven dicht na intrekken exploitatievergunningen

28 maart 2020 om 12:23 Zakelijk

SLIEDRECHT Burgemeester Bram van Hemmen heeft de exploitatievergunning van twee Sliedrechtse horecabedrijven aan de Kerkstraat en aan de Rembrandtlaan ingetrokken. Ze moeten vanaf vandaag gesloten blijven. Beide horecabedrijven waren in handen van één exploitant.

Bij een controle op 13 december 2018 constateerden de gemeente, politie, belastingdienst en andere handhavende diensten in beide bedrijven de nodige misstanden die onder ondermijning geschaard kunnen worden, In december 2018 werd één van de bedrijven gesloten voor een periode van drie maanden. Voor beide bedrijven werd ook de Drank- en Horecavergunning ingetrokken.

Bij een tweede controle op 12 december 2019 zagen de controlerende partijen wederom diverse overtredingen. De elektra voldeed in één pand niet aan de brandveiligheidseisen. Ook werd beslag gelegd op een auto.

CONTROLE EN ONDERZOEK NAAR MISSTANDEN De gemeente is naar aanleiding van de misstanden een zogenaamde BIBOB-procedure gestart. Deze procedure is bedoeld om te onderzoeken of de vergunning wordt misbruikt voor criminele activiteiten. Dit heeft ertoe geleid dat de gemeente de exploitatievergunning voor de horecabedrijven heeft ingetrokken en moeten beide bedrijven hun deuren sluiten.

ONDERMIJNENDE CRIMINALITEIT De gemeentelijke aanpak maakt onderdeel uit van een al langer lopend ondermijningsonderzoek tegen de twee horecabedrijven. De politie heeft los hiervan nog een strafrechtelijk onderzoek lopen naar de overtredingen uit december 2018.

Gemeente en politie treden samen met diverse partners integraal op tegen ondermijnende criminaliteit. Dat doen we door informatie te delen en zaken die niet kloppen aan te pakken. Zo maken we de vaak onzichtbare ondermijning zichtbaar. Denk aan winkels waar jarenlang zelden een klant binnenstapt en kapperszaken zonder stoel. Maar ook sportscholen en de automotive branche zijn vatbaar voor ondermijnende criminaliteit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie