Het markante pand is vroeger een kantoorpand geweest van Boskalis en ligt centraal in Sliedrecht achter het gemeentehuis.
Het markante pand is vroeger een kantoorpand geweest van Boskalis en ligt centraal in Sliedrecht achter het gemeentehuis. Levantijn zorggroep
Advertorial

Levantijn zorggroep opent particuliere woon-zorg locatie Merwestaete in Sliedrecht

22 juli 2021 om 17:39 Zakelijk

SLIEDRECHT Medio september wordt in de voormalige kantoorvilla aan de Merwestraat 34 een kleinschalige woon- zorgvoorziening geopend. Zorgvilla Merwestaete is de nieuwe naam van de villa. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting, het terras en het samenstellen van een zorgteam. In de zorgvilla zijn 12 complete appartementen gerealiseerd. De bedoeling is om met name zorg te bieden aan dementerende ouderen, maar ook tijdelijke zorg te bieden als zorghotel. De voorziening heeft een duidelijke christelijke signatuur.

Initiatief en zorgondernemer David-Jan Baan vertelt: ,,Het is echt een unieke plaats en we zijn erg blij dat we nu ook in Sliedrecht een uitbreiding krijgen van onze activiteiten. Het markante pand is vroeger een kantoorpand geweest van Boskalis (baggermaatschappij) en ligt centraal in Sliedrecht achter het gemeentehuis, en zowel het centrum als de rivier ligt op 5 minuten lopen. De villa is totaal gerenoveerd en het mooie is dat we slechts 12 appartementen hebben waardoor we optimaal aandacht en zorg kunnen bieden aan onze bewoners. Zelf woon ik al jaren in Zuid-Holland, ook zijn we jaren naar de kerk gegaan in Sliedrecht, dus toen ik deze locatie aangeboden kreeg heb ik snel ja gezegd. Ik vind het erg belangrijk om een alternatief te kunnen bieden voor ouderen die zorgbehoevend worden. Er zijn hier relatief grote woon/zorg vormen, maar praktisch geen kleinschalige woonvormen.”

PERSOONLIJKE AANDACHT Zorgvilla Merwestaete heeft 12 appartementen met een eigen badkamer. De appartementen zijn voorzien van een pvc vloer en raambekleding, de verdere inrichting mogen de bewoners zelf bepalen. Beneden is een gezellige huiskamer met openslaande deuren naar het terras, en boven is nog een aparte ruimte voor activiteiten. ,,Juist de kleinschaligheid vinden we erg belangrijk. We willen benadrukken dat we veel zorg en persoonlijke aandacht hebben. Veel tijd besteden we aan de zorg en dagactiviteiten. In de reguliere zorg wordt vaak iets gedaan met de bewoners als er tijd voor is, wij draaien het graag om. Wat wilt u graag? Hoe kunnen we zoveel mogelijk door de dag heen activiteiten doen die u als bewoner blij maken. Kernwoorden zijn: Levensvreugde en geborgenheid.” Ook tijdelijke zorg is mogelijk bijvoorbeeld na een ziekenhuis opname. Vaak wordt een groot deel van de kosten vergoed door de zorgverzekeraar.

WONEN EN ZORG GESCHEIDEN Zorgvilla Merwestaete is een particulier woon-zorg initiatief, dat betekent dat wonen en zorg gescheiden zijn. Er wordt huur betaald voor het appartement en de (zorg)service, de zorg wordt verleend op basis van een indicatie en geleverd en vanuit de WLZ(Wet langdurige zorg) Een appartement huren incl. servicekosten is al mogelijk vanaf € 1750,-- De inschrijfmogelijkheid voor de appartementen is gestart, er kan gratis gebeld worden naar ons nummer 0800- 456 77 88 voor meer informatie of het plannen van een bezichtiging. ,,We hebben ook nog een heel nieuw zorgteam nodig. We vragen per direct een verpleegkundig teamleider (m/v) fulltime, verzorgenden IG niveau 2, verzorgenden IG niveau 3, gastvrouw/gastheer voor huiskamerdiensten en een kok.”

David-Jan Baan is al jaren zorgondernemer en heeft eerder succesvol de Hollandzorggroep opgericht met meerdere woonzorglocaties en dagbesteding. Hij verkocht dit in 2016, omdat de organisatie erg groot was geworden. Omdat juist de kleinschaligheid hem zo aansprak startte hij in 2020 de Levantijn Zorggroep. De naam verwijst naar de roots van David-Jan (geadopteerd uit Libanon) met een Nederlands tintje, dit is zichtbaar in het oranje in het logo. De Levantijn Zorggroep heeft nog een woonzorgvoorziening in Doetinchem en is bezig met de ontwikkeling van een zorgpension in Giessenburg.

Info: www.levantijnzorggroep.nl, 0800-4567788.

Initiatief en zorgondernemer David-Jan Baan.
Zorgvilla Merwestaete heeft 12 appartementen met een eigen badkamer.
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie