Ook voor kinderen zijn er lessen Krav Maga.
Ook voor kinderen zijn er lessen Krav Maga. Real Krav Maga

Real Krav Maga groeit

Zakelijk

SLIEDRECHT Het Israëlische zelfverdedigingssysteem Krav Maga wordt steeds populairder. Bij Real Krav Maga in Sliedrecht worden de lessen druk bezocht. De instructeurs Ramon van de Griend en Mike Makkelie laten graag zoveel mogelijk mensen kennismaken met hun passie. Mike Makkelie begon eind 2019 de Krav Maga-school in Sliedrecht. In 2021 sloot Ramon van de Griend zich daarbij aan.

door Eline Lohman

Krav Maga werd in eerste instantie alleen gebruikt door het Israëlische leger en kwam pas later beschikbaar voor burgers. Ramon: ,,Het leert je om jezelf zo snel mogelijk te verdedigen en in veiligheid te brengen als je een dreigende situatie niet meer uit de weg kunt gaan. Dat kan bijvoorbeeld zijn als je wordt beetgepakt, geslagen, geschopt of bedreigd wordt met een (vuur)wapen. Binnen Krav Maga zijn er geen regels, zolang er proportioneel wordt gehandeld.”
De lessen van Ramon en Mike zijn er al voor kinderen vanaf 4 jaar. Mike: ,,Dit noemen we Ukkie Krav Maga. Op een laagdrempelige en speelse manier leren de Ukkies om een goede houding aan te nemen en goed te staan. Ook leren de kinderen hoe ze hun val kunnen breken. Verbaal leren ze voor zichzelf op te komen en respect te hebben voor anderen. Ook beginnen zij in deze les met de basistechnieken van Krav Maga. Sommige kinderen komen wat onzeker binnen, het is zo mooi om te zien dat zij na een paar maanden rechtop staan en alles meedoen. Van de effecten van Krav Maga kan je de rest van je leven profiteren.”


Bij de oudere groepen worden de lessen steeds realistischer en technischer. ,,De lessen worden specifiek ingericht naar de behoeften van de leeftijdsgroep. Er wordt niet alleen gevochten en verdedigd, maar we bespreken ook met de groepen hoe zij om kunnen gaan met vervelende situaties, zonder dat ze zichzelf fysiek verdedigen. Dit alles gebeurt in een veilige familiaire omgeving; zonder haantjesgedrag.” Real Krav Maga hervat de lessen in week 34 in sporthal ‘t Crayenest aan de Prickwaert in Sliedrecht. Iedereen is welkom voor een proefles. Wie lid wordt in augustus of september, betaalt geen inschrijfgeld en krijgt een maand gratis les. Meer info of aanvragen van een proefles: www.realkravmaga.nl / info@realkravmaga.nl / 06 417 617 19.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie