Michael, eigenaar van Alblas Juwelier - Goudsmid haalt graag de mooiste sieraden uit de kast.
Michael, eigenaar van Alblas Juwelier - Goudsmid haalt graag de mooiste sieraden uit de kast. Alblas juwelier - Goudsmid
Advertorial

Alblas Juwelier - Goudsmid voor de mooiste sieraden in Sliedrecht; van stagiaire tot eigenaar

18 augustus 2023 om 07:35 Zakelijk

SLIEDRECHT Alblas Juwelier - Goudsmid is een gerenommeerde naam in Sliedrecht. Wie een mooi moment wil markeren of gewoon een mooi sieraad of horloge zoekt, komt al gauw uit op de Kerkbuurt 44. Meer dan tien jaar terug kwam een jonge Michael daar stage lopen. Dat beviel goed, maar Michael wilde zijn vakkennis wel verder verdiepen. Een kleine vijf jaar geleden kwam hij met veel ervaring weer binnen in zijn ‘eerste’ winkel. Sinds begin dit jaar mag hij zichzelf eigenaar noemen. 

Michael lacht en vertelt dat het juweliersvak naadloos bij hem past. Hij omschrijft het adviseren van de meest uiteenlopende klanten, het inkopen en bewerken van oude sieraden, het adviseren van iemand die een passend horloge zoekt en alle andere werkzaamheden die op zijn pad komen.

Michael: ,,Wij werken in een team van tien personen, waaronder een goudsmid. Omdat ik in het verleden bij verschillende ondernemingen in de keuken heb mogen kijken, is meebewegen met deze tijd voor mij geen issue. Ik heb onder andere ervaring opgedaan bij een online horlogeverkoop en bij een juwelier in het topsegment. Afwisselend, uitdagend en leerzaam.’’

Michael schetst de mogelijkheden van Alblas Juwelier. Vanzelfsprekend de verkoop van mooie sieraden en horloges, maar ook het maken van dierbare herinneringen. Een modieuze hanger vervaardigen uit een trouwring van familie, het omsmelten van een oud horloge naar een zegelring. Gedenksieraden met een drupje moedermelk, de as van een geliefde voor altijd of een vingerafdruk in de trouwring. 

,,Wij smeden bijvoorbeeld ook trouwringen van oud goud. Dat zijn regelmatig ringen die door voorouders zijn gedragen en waar we nu een complete set nieuwe ringen van maken. We maken van ieder moment een speciaal moment.’’ Hij vertelt als laatst dat goud het metaal van nu is. Kwaliteit is de trend, maar dan wel verfijnd en met laagjes. Een combi van meerdere kettinkjes of armbandjes zorgen bijvoorbeeld voor een luchtige en speelse uitstraling. 

Alblas Juwelier - Goudsmid haalt graag de mooiste sieraden uit de kast. 

Alblas Juwelier - Goudsmid, Kerkbuurt 44, Sliedrecht, 0184-419857, info@alblasjuwelier.nl of www.ablasjuwelier.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie