Afbeelding
..

UPDATE CORONAVIRUS: Fout in kaart, tóch geen corona in Sliedrecht

17 maart 2020 om 14:11 Zorg Corona Sliedrecht

SLIEDRECHT In een eerder bericht meldde Het Kompas Sliedrecht dat in Sliedrecht de eerste besmetting van een persoon met het coronavirus. Het blijkt echter een fout in de kaart van het RIVM; de besmetting was in Sliedrecht. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente Sliedrecht. ,,Het gaat niet om een besmetting in Sliedrecht, maar in Papendrecht. We gaan er achteraan om deze fout in de kaart te laten herstellen.

Sinds maandag 16 maart zijn 292 mensen in Nederland positief getest op covid-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal positief geteste mensen op 1705. Onder hen zijn 389 mensen die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest.

Er zijn 19 patiënten sinds de vorige update overleden aan covid-19. In totaal zijn er nu 43 mensen gestorven aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 94 jaar. Eerder meldde het RIVM dat de jongste overledene 59 was, dit kwam door een administratieve fout. In totaal zijn 314 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 634 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Limburg (197) en Zuid Holland (175).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie