Burgemeester Jan de Vries (links) en bestuursvoorzitter Ad van Driel bij een decoratie in de hal van het hospice
Burgemeester Jan de Vries (links) en bestuursvoorzitter Ad van Driel bij een decoratie in de hal van het hospice Hospice De Cirkel

Burgemeester De Vries bezoekt hospice De Cirkel

2 oktober 2021 om 15:04 Zorg

PAPENDRECHT Burgemeester Jan de Vries van Sliedrecht bracht op 27 september een bezoek aan hospice De Cirkel voor de Alblasserwaard. Het nieuwe hospice staat in de Oostpolder in Papendrecht, maar is opgericht ten behoeve van alle inwoners in de Alblasserwaard. 

De eerste officiële handeling die de voorganger van de huidige burgemeester, Bram van Hemmen, op 13 maart 2020 met zijn collega burgemeesters uit de Alblasserwaard verrichtte was een ceremoniële plaatlegging voor de bouw van dit hospice. Het bleek de laatste samenkomst met een beperkt aantal genodigden te zijn vóór de eerste lock down. De bouw ging echter voortvarend door en in november 2020 kon het hospice in gebruik worden genomen.

Dat het hospice in een grote behoefte voorzag bleek wel uit het feit dat het meteen volledig werd bezet. Ook de inwoners van Sliedrecht weten inmiddels zo nodig het hospice te vinden.

Hospice De Cirkel voor de Alblasserwaard heeft zes bewonerskamers met aangrenzende badkamer en een eigen terras, een royale woonkamer voor bewoners en bezoekers, twee logeerkamers en een familiekamer.

De burgemeester was onder de indruk van het mooie ‘huis’ en de hartverwarmende inzet van coördinatoren en vrijwilligers.

In een gesprek wat de burgemeester voerde met de aanwezige vrijwilligers Ina, Janneke en Jeanne kwam naar voren dat zij heel dankbaar zijn hier actief te mogen zijn. Jan de Vries bleek uit voorgaande functies ook veel deskundigheid te hebben over het onderwerp palliatieve zorg en discussieerde hierover met manager Angelique de Wit. Verder bevroeg de burgemeester de bestuursvoorzitter van hospice De Cirkel, Ad van Driel, over de bedrijfsvoering.

,,Hospice De Cirkel met vestigingen voor de Zwijndrechtse Waard en de Alblasserwaard is een vrijwilligersorganisatie. Wij koesteren ons kapitaal, de liefdevolle vrijwilligers, maar zijn ook een professionele organisatie die binnen het geformuleerde beleid een transparante verantwoorde bedrijfsvoering voorstaat” aldus Ad van Driel. Verder sprak hij vol dankbaarheid over alle donateurs die het hospice een warm hart toedragen.

,,Op dit moment komen de meeste bewoners van het hospice uit Papendrecht.” De manager van het hospice, Angelique de Wit, benadrukte dat het hospice er is voor alle bewoners van de Alblasserwaard, met name uit het westelijk deel. De burgemeester zei te hopen dat berichtgeving over zijn bezoek ook bijdraagt aan de naamsbekendheid van het hospice en dat hierdoor ook de inwoners van Sliedrecht het hospice zo nodig weten te vinden. ,,Iedereen is van harte welkom te bellen voor een kennismakingsafspraak”, aldus Angelique. ,,Als het thuis niet meer kan is ons ‘bijna thuis-huis’ zo’n mooi alternatief.” Dit werd beaamd door de aanwezige vrijwilligers. ,,Een mooie gelegenheid voor een bezoek is ook de open dag op zaterdag 9 oktober, de Internationale Dag van de palliatieve zorg.”

Huisartsen en thuiszorgorganisaties kunnen patiënten voor wie het hospice uitkomst kan bieden aanmelden. ,,Dit kun je overigens ook zelf doen. Iedereen die niet lang meer te leven heeft kan zich op onze wachtlijst laten plaatsen. Wij zullen er samen met de vrijwilligers alles aan doen om de laatste levensfase van mensen zo mooi en comfortabel mogelijk te maken.”

Info: secretariaat@hospicedecirkel.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie