Afbeelding
Meander Medisch Centrum

Training VR-bril: ‘Stap in de wereld van iemand met dementie’

21 maart 2023 om 12:03 Zorg

PAPENDRECHT Rivas ledenorganisatie houdt maandag 27 maart de training ‘Stap in de wereld van iemand met dementie’. Deelnemers stappen door middel van virtual reality in de belevingswereld van iemand met dementie. Zij kruipen door het kijken van een speciaal ontwikkelde film in de huid van deze mensen. De training duurt 1 uur en vindt plaats in Woonzorgcentrum De Waalburcht, Kleine Waal 6 in Papendrecht.

In het leven van iemand met dementie blijken gewone dagelijkse zaken soms ingewikkeld en verwarrend. Het leven ziet er heel anders uit. En dat is voor de omgeving vaak lastig te begrijpen. Hierdoor kan het moeilijk zijn om op een goede manier met mensen met dementie om te gaan. De training ‘Stap in de wereld van iemand met dementie’ helpt deelnemers deze mensen beter te begrijpen. Met het kijken van een film met een VR-bril ervaren deelnemers de wereld van mensen met dementie op een leerzame manier. Zij beleven waar mensen met dementie in het dagelijks leven tegenaan lopen. En hoe de omgeving op hen reageert. Deze ervaring met de VR-bril helpt mensen met dementie beter te begrijpen.

De training wordt gegeven door een geriatrieverpleegkundige van het Geriatrisch Onderzoek en Adviescentrum (GOAC) van Rivas Zorggroep. De training duurt een uur. Per training kunnen twee personen, al dan niet uit een huishouden, deelnemen. De trainingen worden op maandag 27 maart tussen 9.00 en 16.45 uur gegeven in Woonzorgcentrum De Waalburcht, Kleine Waal 6 in Papendrecht. Deelname aan de training ‘Stap in de wereld van iemand met dementie’ kost 25 euro per persoon. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.rivas-ledenorganisatie.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie