Afbeelding
Rivas

Training VR-bril: ‘Stap in de wereld van iemand met dementie’

Zorg

SLIEDRECHT Rivas ledenorganisatie houdt donderdag 31 maart de training ‘Stap in de wereld van iemand met dementie’. Deelnemers stappen door middel van virtual reality in de belevingswereld van iemand met dementie. Zij kruipen door het kijken van een speciaal ontwikkelde film in de huid van deze mensen. De training duurt 1 uur en vindt plaats in partycentrum De Lockhorst in Sliedrecht.

In het leven van iemand met dementie blijken gewone dagelijkse zaken soms ingewikkeld en verwarrend. Het leven ziet er heel anders uit. En dat is voor de omgeving vaak lastig te begrijpen. Hierdoor kan het moeilijk zijn om op een goede manier met mensen met dementie om te gaan. De training ‘Stap in de wereld van iemand met dementie’ helpt deelnemers deze mensen beter te begrijpen. Met het kijken van een film met een VR-bril ervaren deelnemers de wereld van mensen met dementie op een leerzame manier. Zij beleven waar mensen met dementie in het dagelijks leven tegenaan lopen. En hoe de omgeving op hen reageert. Deze ervaring met de VR-bril helpt mensen met dementie beter te begrijpen.

De training wordt gegeven door een geriatrieverpleegkundige van het Geriatrisch Onderzoek en Adviescentrum (GOAC) van Rivas Zorggroep.

De training duurt 1 uur. Per training kunnen 2 personen, al dan niet uit een huishouden, deelnemen. De trainingen worden op donderdag 31 maart tussen 9.00 en 16.30 uur gegeven in partycentrum De Lockhorst in Sliedrecht.

Deelname aan de training ‘Stap in de wereld van iemand met dementie’ kost voor leden van Rivas ledenorganisatie € 25,- per persoon.

Aanmelden: www.rivas-ledenorganisatie.nl

advertentie
advertentie