Afscheid van radio-iconen

18 september 2008 om 00:00 Nieuws

Ouder&Wijzer maakt deel uit van de sociaal culturele activiteiten van Stichting Ouderenwerk. Iedere dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur is er een uitzending. Het programma behandelt diverse onderwerpen die voor veel senioren interessant zijn. Ook een stukje in het ‘Sliedregs’ in samenwerking met de werkgroep dialect maakt regelmatig onderdeel van uit van het programma.

‘Plaats maken voor nieuwe generatie’ SLIEDRECHT - Bij Ouder&Wijzer is afscheid genomen van drie redactieleden. Na een jarenlange vrijwillige inzet voor dit seniorenprogramma op Merweradio stoppen Miep Panders, Karel Lanser en Sien van Sinttruye met hun werkzaamheden. Tijdens de uitzending werd teruggeblikt en vanzelfsprekend ontbraken de bloemen niet.

Door Margreet Strijker

Miep (75 jaar) werd in 2002 gevraagd om de presentatie van het programma op zich te nemen. ,,Hoewel ik nog nooit zoiets gedaan had, vond ik het meteen leuk. Soms hadden we zulke enthousiaste en interessante mensen in de uitzending, dat ik niet eens vragen hoefde te stellen. Maar nu ruim een jaar geleden mijn man overleden is, lukt het me niet meer. Ik kan helaas niet genoeg concentratie opbrengen om de onderwerpen voor te bereiden”, vertelt Miep. Karel (73 jaar) is in 1991 begonnen als ‘meedoener’ zoals hij het zelf noemt: ,,Ik ben in het begin wel eens met een microfoontje naar de biljartclub geweest en had drie bandjes vol opnames. Later kortte de redactie het in tot twintig minuten. Al doende leert men. Toen Miep in verband met de ziekte van haar man soms moest afhaken, ging ik zelf een beetje zitten praten. En zo word je vanzelf presentator.” Karel stopt ermee wegens gezondheidsproblemen, maar blijft de redactie en techniek ondersteunen door de opnames op mp3 en cd te zetten voor het archief.

Sien van Sinttruye (84) weet niet meer precies wanneer ze bij Ouder&Wijzer terecht gekomen is. ,,Maar het zal eind jaren tachtig zijn geweest”, schat Sien. ,,Een beetje per ongeluk denk ik. Ze zochten iemand om in het plat Sliedrechts voor te lezen. Later is dat uitgebreid naar het lezen van mijn eigen gedichtjes. Dat ik nu ga stoppen vind ik wel jammer, maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan.” De laatste regels van haar afscheidsgedicht luiden ‘Ik ga nu voor de volgende generatie graag een stapje opzij; bedankt lieve luisteraars hartelijk gegroet en voor sommigen een dikke kus van mij’.

Nieuwe collega’s

Ouder&Wijzer wordt nu gemaakt Jan Key (presentatie en redactie), Bert Boer (redactionele ondersteuning) en Piet van Dijk (techniek). Zij zijn dringend op zoek naar enthousiaste collega’s. Jan Key: ,,Van de nieuwe redactieleden en presentatoren wordt verwacht dat zij enige affiniteit hebben met ouderen en de onderwerpen die daarop betrekking hebben interessant vinden. De leeftijd is niet zo belangrijk, als ze zich maar fit voelen. Elke bijdrage op dit vlak is meer dan welkom.”

Informatie of aanmelden: Stichting Ouderenwerk Sliedrecht in De Reling, Industrieweg 13. Telefoonnummer 0184-416729 (op werkdagen van 9.00 – 12.00 uur). Zie ook: www.ouderenwerksliedrecht.nl.

advertentie
advertentie