Buurtpolitie waarschuwt voor zakkenrollers

11 maart 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – ‘Pas op voor zakkenrollers’. Om senioren te waarschuwen voor grijpgrage vingers houdt Stichting Ouderenwerk in samenwerking met de Politie Zuid-Holland een informatieve bijeenkomst op dinsdag 24 maart in De Hofstee. Doel van de buurtpolitie is om op een laagdrempelige manier in gesprek te gaan met senioren over veiligheid en preventie.

Het thema van deze informatieve middag is helaas erg actueel in Sliedrecht. Vooral op de markt maar ook op andere drukke plaatsen zijn er de laatste tijd vaak zakkenrollers actief. Buurtagent Klaas Blokland vertelt samen met José Wouters (de secretaresse die de aangifte opneemt)wat senioren zelf aan preventieve maatregelen kunnen treffen om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van dergelijke praktijken. Ook zal uitgelegd worden hoe te handelen bij het aangifte doen en het blokkeren van pinpassen. Tijdens deze middag kunnen vanzelfsprekend ook allerlei andere vragen met betrekking tot politie zaken gesteld worden.

De bijeenkomst middag wordt gehouden in de recreatieruimte op de eerste etage van de Elzenhofflat. Behalve de bewoners van deze seniorenflat zijn ook omwonenden van harte welkom. De toegang is vrij en er is gratis kopje koffie of thee. Bewoners en andere belangstellenden worden wel verzocht zich van tevoren telefonisch (tot uiterlijk 20 maart) aan te melden bij de Stichting Ouderenwerk via telefoonnummer 0184-416729 (op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur) of per email: info@ouderenwerksliedrecht.nl.

advertentie
advertentie