Steviger op de derde plaats

19 maart 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Met nog slechts drie speelrondes te gaan spoedt de competitie zich in de hoogste afdeling van het vrouwenvolleybal, de A-League, naar het einde. Ondanks het feit, dat er nog maar één definitieve beslissing is gevallen, landskampioen DELA Martinus plaatste zich reeds voor de play-offs, lijken de meeste kaarten geschud. Theoretisch gezien heeft Sliedrecht Sport nog een kleine kans de play-offs te bereiken, realistisch gezien is het waarschijnlijker dat het keurkorps van Saskia van Hintum op een keurige derde plaats gaat eindigen. Afgelopen zaterdag deed men in ieder geval goede zaken in de missie om laatstgenoemde doelstelling te bereiken door zelf geen punten te morsen in het duel met streekgenoot GTI-Nesselande.

GTI-Nesselande knokt tevergeefs tegen volleybalsters

Sliedrecht Sport profiteerde daarmee volledig van de misstap van voornaamste rivaal PND/VC Weert, dat bij DROS/Alterno met 3-1 kopje onder ging. Hetzelfde DROS/Alterno overigens, dat gisteravond (woensdag) in de Stoep een ruime 3-0 voorsprong verdedigde in de tweede halve finale wedstrijd van het nationaal bekertoernooi. Slechts een klein wondertje brengt Sliedrecht Sport op tweede paasdag in de bekerfinale, de moed wordt echter geenszins bij voorbaat al opgegeven. Zo waren karakter en strijdlust de voornaamste middelen waarmee het team afgelopen weekeinde het karwei tegen Nesselande wist te klaren. De setcijfers 25-22, 25-27, 25-21 en 28-26 geven al aan, dat het geenszins van een leien dakje ging tegen de gasten uit Zevenhuizen, die met Dineke van Dijken, Daphne van Werven en coach Elroy Bezemer drie voormalige Sliedrecht Sporters op de vloer hadden staan. Met name Dineke van Dijken behoorde tot de uitblinkers bij de rode lantaarndrager in de A-League, die steeds vanuit een forse achterstand zich terug wisten te knokken in de wedstrijd. Trainer-coach Meino Rozendal, die de honneurs waarnam van de van een operatie herstellende Saskia van Hintum, bespeurde een te hoge foutenlast bij zijn team, die het Nesselande mogelijk maakte in het kielzog te blijven. Een prima kill-block van Dineke van Dijken was in de tweede set goed voor een beslissend setpoint (25-27), waardoor de waarschuwing duidelijk genoeg overkwam, dat het ditmaal geen walk-over zou gaan worden. Ook in de derde set wist Nesselande een bewonderenswaardige inzet aan de dag te leggen, en stond het bij de beide technische time-outs op voorsprong. In het eindspel bleek Sliedrecht Sport echter koelbloediger en nam het opnieuw een voorsprong in de wedstrijd. Nesselande was echter geenszins geklopt, nam het initiatief in de vierde set en er hing alsnog puntenverlies voor Sliedrecht Sport in de lucht. Tijdens de vierde set voerde Rozendal een gedurfde wissel uit: met de inbreng van de lange tijd geblesseerde Ingerlise Kooijman sloeg de vonk over op het team en de supporters op de tribune. De accu bleek weer volledig opgeladen en met Sanne Berculo en Nienke de Waard terug in het veld werd de wedstrijd uiteindelijk definitief in het slot gegooid : 3-1.

Zaterdag gaat Sliedrecht Sport op bezoek bij landskampioen DELA Martinus, waar de gevolgen van het resultaat uit de halve bekerfinale wellicht van doorslaggevende betekenis kunnen zijn voor de prestatie in de Amstelveense Bankrashal, waar om 20.30 uur zal worden begonnen.

advertentie
advertentie