Sliedrecht verbetert wereldrecord emmertrommelen (met filmpje!)

7 juni 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,Wat ze bij Paul de Leeuw kunnen, kunnen wij in Sliedrecht ook", roept presentator Wim van Mourik, waarop het tromgeroffel losbarst. Bij de Merwebolder werd zaterdag 6 juni op zo'n 400 emmers getrommeld om heel Sliedrecht en omgeving te laten horen dat de Merwebolder veertig jaar bestaat. En natuurlijk om in het Guinness Book Of Records te komen.

De organisatie moest bekennen niet precies te weten op hoeveel emmers het huidige record staat, maar gaat er van uit dat met bijna 400 emmers Sliedrecht en De Merwebolder in de boeken terecht zijn gekomen.

Op het podium gaven twee ervaren drummers het ritme aan en ook de drumband van Hoogvliet hielp de emmertrommelaars een handje. Na even oefenen klonk er een heus ritmisch lied en konden na het slotakkoord 800 handen juichend de lucht in.

Het feest was daarmee nog niet afgelopen. Er was van alles te doen op het terrein van De Merwebolder aan de Touwbaan met een poffertjeskraam en frietkotje, rommelmarkt, kunstmarkt, Rad van Fortuin, simultaanschaak van Schaakvereniging Sliedrecht en natuurlijk de muziekestafette met United by Music, popkoor Route Sixteen, Arie Duyvis en de bands Blue Eyed Mary, the Razzle en Deep River Blues. Ook was er een reünie voor alle (oud)medewerkers van ASVZ

United by Music was de grote organisator achter de festiviteiten. Deze stichting die probeert mensen met een verstandelijke beperking de kans te geven op te treden met bluesmuziek. Deze grote vrijwilligersorganisatie is druk doende met de voorbereiding van een nieuwe tour door Ierland en Nederland. Half augustus gaat deze van start. De opbrengsten van de activiteiten gingen dan ook naar dit goede doel.

advertentie
advertentie