Grote Rivieren Loopcircuit blijft maar groeien

10 januari 2011 om 00:00 Nieuws

REGIO - Het organisatiecomité van het Grote Rivieren Loopcircuit is er in geslaagd om naast Univé en Run2Day, nog twee co-sponsors te vinden: Sprong bouwbedrijf en Bresc culinaires. Hans Kruis en Peter van Grinsven, organisatoren en vertegenwoordigers van atletiekvereniging Typhoon uit Gorinchem, zijn hier bijzonder content mee. ,,Hierdoor worden namelijk kansen geboden om de activiteiten verder uit te breiden. En om de wedstrijden van de plaatselijke comité’s kwalitatief te laten groeien." Verder is er de wens om voorafgaand aan de wedstrijden jeugdlopen te organiseren. Nieuw is de wedstrijd 'Loop naar de Pomp' in Noordeloos.

Zaterdag 22 januari is De Dirk IV Loop de eerste in een reeks van acht wedstrijden van het Univé Grote Rivieren Loopcircuit. De start vindt plaats bij de Hoge Giessen ter hoogte van 'Het Bruisend Hart'. De tien kilometer route leidt de atleten langs het prachtige riviertje de Giessen en door de dorpskern van Hoornaar. Uiteindelijk wordt gefinisht bij 'Het Bruisend Hart'. Nieuw is de jeugdloop over anderhalve kilometer, waarvan de start en finish bij 'Het Bruisend Hart' zal zijn. Het comité organiseert voor de 22ste keer de Dirk IV Loop. De wedstrijd dankt zijn naam aan de superstier, die in 1911 gekocht werd door de plaatselijke fokvereniging. De stier produceerde vele succesvolle nakomelingen.

Vorig jaar verscheen een recordaantal (287) deelnemers aan de start. Winnaar Roy Hoornweg (foto) won met een tijd van 30.53 minuten. hij verbeterde daarmee het wedstrijdrecord dat op naam stond van Ruben Scheurwater. Bij de dames was de winnares Anne Zijderveld. Bij de dames staat de snelste tijd op naam van Ruth van der Meijden, 37.12 minuten gelopen in 2007. Er is een extra premie te verdienen van €. 50 voor het verbeteren van het wedstrijdrecord.

De tien kilometer KNAU wedstrijd- en prestatieloop start om 14.00 uur. Voor de wedstrijdloop zijn drie prijzen per categorie. Voor de prestatieloop zijn zes prijzen voor de heren en vier prijzen voor de dames. De jeugdloop start om 15.00 uur. Het parcours voor de jeugd is rond 'De Plas', bij het gezondheidscentrum.

Er zijn zes categorieën: groep 5 en 6 (jongens/meisjes), groep 7 en 8 (jongens/meisjes) en 13 tot en met 15 jaar (jongens/meisjes). Voor een ieder is er een leuke herinnering. Na afloop van de wedstrijd is er een verloting op het startnummer.

Inschrijven kan vanaf 12.30 uur bij 'Het Bruisend Hart' Dirk IV plein 32 in Hoornaar. De start van de tien kilometer is bij de Hoge Giessen en er wordt eerst richting Hoogblokland (Minkeloos) gelopen om vervolgens via het Binnenste Buitenpad, Dorpsweg, Slingeland, Muisbroekseweg, Lage Giessen en Hoge Giessen te finishen op het Dirk IV Plein.

Voorinschrijven voor de 'Dirk IV Loop' is mogelijk tot 18 januari, zie www.inschrijven.nl. Meer informatie is te verkrijgen via 0183-601713 of 06-13570066. De prijsuitreiking van het eindklassement (gehele circuit, deelname aan minimaal vijf wedstrijden) zal plaatsvinden na de Poort6-loop in Gorinchem 29 oktober in het clubgebouw van Typhoon. Per categorie zijn er vier eindprijzen. Bij deelname aan minimaal vijf wedstrijden krijgt ieder een herinnering.

Programma:

Zaterdag 22 januari: 22ste Dirk IV Loop, Hoornaar (10 kilometer)

Zaterdag 12 maart: 8ste Kontakt Vijf Mijlenloop, Ameide (5 EM)

Zaterdag 16 april: 7e Krakelingenloop, Heukelum (10 kilometer)

Zaterdag 18 juni: 12e Ooievaarsloop, Groot-Ammers (10 kilometer)

Zaterdag 25 juni: 10e Lingewaalloop, Herwijnen (10 kilometer)

Zaterdag 3 september: 1e Loop naar de Pomp, Noordeloos (10 kilometer)

Zaterdag 8 oktober: 10e Wim Hol Memorial, Papendrecht (10 EM)

Zaterdag 29 oktober: 23ste Poort6-loop, Gorinchem (10 kilometer)

Op de foto: De winnaar van vorig jaar, Roy Hoornweg, op weg naar de finish in een nieuw parcoursrecord (foto: Runnersfoto.nl).

advertentie
advertentie