Een nieuw geluid met de Martin Mans BAND

28 juli 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Orgel, vleugel, trompet, saxofoon en drums. De bijzondere samenstelling van de Martin Mans BAND reist in juli en augustus door heel Nederland om de luisteraars te verrassen met een nieuw geluid. Drummer Martin Snel, pianist Mark Brandwijk, trompettiste Jantine Kalkman, saxofoniste Evelien Keesmaat en muzikaal leider Martin Mans op het orgel komen met dit nieuwe initiatief. Op woensdag 24 augustus is een concert in deze serie te bezoeken in de Grote Kerk in Sliedrecht.

Het jonge talent presenteert zich voor de pauze met bekende klassiekers zoals de Toccata in d van Bach. De solisten steken bekende muziekstukken en bewerkingen in een modern jasje. Na de pauze gaan ze over op meer populair repertoire met musical- en filmmuziek. Martin Mans neemt enthousiast de muzikale leiding van het jonge talent.

Het concert op woensdag 24 augustus in de Grote Kerk (Kerkbuurt 131) begint om 20:00 uur. Kaarten zijn te reserveren via www.martinmans.nl of via de reserveerlijn, 06-52281279. De entree is aan de deur €15,00 en voor kinderen tot en met 11 jaar € 7,50. Wie reserveert profiteert van een reserveringskorting à € 1,50 per kaartje (niet geldig in combinatie met andere acties). Houd de papieren editie van Het Kompas in de gaten voor een extra kortingsactie.

Achtergrond Martin Mans:

Martin Mans werd in 1965 geboren in Melissant. Op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee ontdekte hij ook zijn voorliefde voor het orgel. Martin Mans kreeg als zevenjarige jongen zijn eerste orgellessen, nam als elfjarige de begeleiding van verschillende koren op zich en werd als twaalfjarige vaste kerkorganist van de kerk in zijn geboorteplaats. In zijn jeugdjaren won Mans verschillende concoursen. De orgelbespeling op veertienjarige leeftijd voor de NCRV-radio volgde de concoursen al snel op. De basis van zijn orgelspel werd dus al op jonge leeftijd gevormd. Naast zijn orgelstudie professionaliseerde Martin Mans zich in koordirectie. Mans geeft per jaar gemiddeld 250 concerten. Hij neemt deel aan veel buitenlandse reizen, als organist maar ook als dirigent. Hij is dirigent van twee grote mannenkoren, CWM De Gouwestem uit Waddinxveen en Noord-West Veluwe uit Nijkerk, en is initiatiefnemer en dirigent van het vocaal ensemble The Martin Mans Formation. In januari is de muzikale duizendpoot gestart met een nieuw initiatief, Vocalgroup Voice.

Achtergrond Evelien Keesmaat:

Evelien Keesmaat werd in 1987 geboren in Rotterdam. Op tienjarige leeftijd begon zij met saxofoon spelen. Ze kwam terecht bij de plaatselijke fanfare en ontwikkelde steeds meer een passie voor de muziek. Keesmaat is hierdoor logischerwijs met een conservatoriumstudie in Rotterdam (Codarts) gestart, Docent Muziek. In verschillende ensembles en bands binnen en buiten de studie ontwikkelde ze zich als saxofoniste en zangeres. De focus verschoof in deze periode wat saxofoon betreft van de klassiekere fanfarewereld naar de lichtere muziek, oftewel jazz. Momenteel is ze haar studie aan Codarts aan het afronden en een tweede studie jazz zang aan het Fontys Conservatorium in Tilburg gestart. Ze speelt in een vaste band, genaamd Lucy & the Man, en is verder actief in verschillende muzikale projecten.

Achtergrond Jantine Kalkman:

Jong talent Jantine Kalkman wilde al op vijfjarige leeftijd trompet leren spelen. Op negenjarige leeftijd werd haar ambitie werkelijkheid en ontving zij haar eerste trompetlessen. Sinds 2003 is de trompettiste verbonden aan muziekvereniging Concordia en levert zij een muzikale bijdrage aan verschillende concerten van andere musici en koren. Haar muzikale carrière komt niet alleen in Nederland van de grond, maar ook internationaal door concertreizen naar Engeland, Duitsland, Canada en Frankrijk. Medio 2011 staan de USA en Zuid-Afrika op de agenda van de negentienjarige. Haar debuutalbum 'Sound the Trumpet' is onlangs uitgekomen.

Achtergrond Martin Snel:

De negentienjarige drummer Martin Snel startte op zesjarige leeftijd zijn drumcarrière bij muziekvereniging Concordia. Hij doorliep bij de vereniging Concordia de jeugddrumband, het jeugdorkest, het fanfareorkest en schopte het door de drumlessen in zijn vrije tijd ook nog tot dirigent bij de vereniging. Hij drumt met veel enthousiasme bij de praiseband mARKand en verschijnt ook weleens met basgitaar op het toneel. Martin Snel componeert en schrijft arrangementen.

Achtergrond Mark Brandwijk:

Mark Brandwijk werd in 1994 geboren in Rotterdam. Hij kreeg op zesjarige leeftijd zijn eerste orgellessen van Jaap den Besten. Na zes jaar vervolgde hij zijn lessen bij Everhard Zwart. Mark begon op twaalfjarige leeftijd met het begeleiden van koren op orgel en piano, wat hij tot op de dag van vandaag met veel plezier doet. Hij begeleidt meisjeskoor Hadassah, Kinder- en Meisjeskoor Blijde Klanken en Het Groot Nederlands Jongerenkoor. In 2007, 2008 én 2009 was Brandwijk winnaar van het Feike Asma-concours. Hij werkte mee aan meer dan tien cd-opnames en bracht in augustus 2010 zijn eerste soloalbum uit.

Voor info: www.martinmans.nl

advertentie
advertentie