Benefietshow van United by Music

19 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - United by Music houdt op woensdag 18 april een bijzondere benefietshow in partycentrum De Lockhorst in Sliedrecht. Het belooft een inspirerende en muzikale show te worden met optredens van speciale gasten. Het doel van de avond is om geld in te zamelen voor de activiteiten van United by Music, de stichting die getalenteerde mensen met een verstandelijke beperking de kans geeft om op te treden voor een groot publiek. .

Gedurende het hele jaar worden er activiteiten georganiseerd voor de artiesten van United by Music. Zo wordt er twee keer in de maand geoefend met een professionele muziekleraar, er worden verschillende artiestendagen en workshops georganiseerd, er wordt maandelijks opgetreden en eens in de twee jaar wordt er een tour georganiseerd. ,,Om deze activiteiten te realiseren, is er veel geld nodig. Zonder de financiële middelen kan United by Music mensen met een verstandelijke beperking niet de kans geven om hun talenten te ontplooien", licht Suze van Wijngaarden, woordvoerder van UbM toe.

Naast geldinzameling is de avond ook bedoeld om aandacht te vragen voor de kwetsbare groep van mensen met een licht verstandelijke beperking. Van Wijngaarden: ,,Zij moeten zich in de maatschappij staande houden, maar weten zich nauwelijks gewaardeerd omdat ze 'anders' zijn. Door United by Music komen ze echter tot bloei door iets te doen waar ze wel goed in zijn. Mede daardoor hebben zij een belangrijk doel om voor te leven."

Tijdens de benefietavond zullen enkele artiesten hun levensverhaal met de bezoekers delen. Verder zijn er optredens van speciale gasten, waaronder de Amerikaanse bluesdiva Candye Kane, die sinds de oprichting betrokken is bij UbM. ,,We zijn allemaal United by Music. Muziek is wat ons verbindt en ons allemaal gelijk maakt'', zei Kane in 2005 bij de oprichting van United by Music. Candye is genomineerd voor verschillende internationale blues awards en haar live shows zijn inmiddels legendarisch. ,,Ze eert de moedige bluesvrouwen uit het verleden, maar staat met beide voeten in het heden. Ze gebruikt muziek als therapie en ze zingt vaak nummers met een positieve boodschap die het publiek vrolijk en genezen achterlaten", vertelt Van Wijngaarden over Kane. Samen met haar getalenteerde gitariste, Laura Chavez (vrouwelijke Stevie Ray Vaughan), zal zij optreden bij de benefietshow.

Tijdens de show zullen de gasten verwend worden met een heerlijk diner. Vanwege beperkte beschikbaarheid is inschrijven noodzakelijk. Dat kan via de website www.unitedbymusic.nl of telefonisch via 06-10831227. Enerzijds is het mogelijk een couvert te reserveren (inclusief diner, drankjes en show) en anderzijds wordt ook de mogelijkheid geboden om een tafel voor tien personen te sponsoren. De kosten voor de benefietshow bedragen €110,- per couvert en €1000,- per tafel. ,,Voor bedrijven is het een mooi uitje en een goede gelegenheid om maatschappelijk te ondernemen, maar ook voor particulieren zal het een avond worden om nooit te vergeten", belooft Van Wijngaarden.

De organisatie van de avond is in handen van zalencentrum De Lockhorst, TIO University en United by Music.

advertentie
advertentie