Auditieronde United by Music in Dordts Genoegen

23 januari 2012 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT/SLIEDRECHT - United by Music gaat zondagmiddag 4 maart naar Grand Café Dordts Genoegen aan het Scheffersplein in Dordrecht om audities af te nemen. Nieuwe kandidaten zullen zich van hun beste kant laten zien en de huidige United by Music artiesten zullen zelf ook optreden tussen de kandidaten door.

United by Music geeft mensen met een verstandelijke beperking de kans hun muzikale talenten te tonen op een podium. Gewone talenten voor een gewoon publiek is het uitgangspunt. Niet de beperking staat centraal, maar het muzikale talent. De organisatie bestaat nu sinds 2005 en heeft al veel successen geboekt. Inmiddels zijn er meer dan 150 optredens gegeven en zijn er meer dan 70.000 bezoekers geweest.

Jaarlijks worden er auditierondes gedaan waaraan iedereen kan deelnemen. In het najaar zijn in Purmerend en Hilvarenbeek een achttal kandidaten geselecteerd. Op 16 mei is er een finale in Gorinchem en de winnaars (kunnen ze allemaal zijn) mogen zich "Artiest van United by Music'' noemen.

De ontwikkeling van het muzikale talent is snel gegaan. Eerst werd opgetreden met Bluesdiva Candye Kane. Tweemaal hebben zij samen bij Big Rivers opgetreden en toevallig ook op het Scheffersplein. Inmiddels vormt United by Music haar eigen begeleidingsband. Daarnaast zijn er een tiental zangers en zangeressen die regelmatig optreden. Er wordt veel geoefend en één keer in de zes weken is er "artiestendag'', waarbij iedereen welkom is om te genieten maar ook om mee te spelen.

De auditie wordt gehouden in samenwerking met eigenaar Arjan van Eck van Dordts Genoegen, die die dag ook een bijzonder Muziek menu serveert. Het grand café is open van 10.00 tot 24.00 uur. De auditie start om 13.30 uur en om 17.30 uur moeten de winnaars bekend zijn. De toegang is geheel gratis.

advertentie
advertentie