Sliedrecht Sport knokt zich langs Alterno

2 april 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Met een 3-1 zege op Alterno is Sliedrecht Sport opnieuw een behoorlijk stuk dichterbij prolongatie van de landstitel gekomen. Een zeer opportunistisch scenario (komende zaterdagmiddag zelf winnen in Groningen en VC Weert 's avonds zien verliezen van Eurosped) kan mogelijk aanstaand weekend de champagnekurken al doen knallen. Maar eigenlijk focust iedereen zich veel liever op zaterdag 13 april, wanneer in de thuiswedstrijd tegen Dynamo Apeldoorn het feest naar alle waarschijnlijkheid kan losbarsten.

Het thuisduel tegen Alterno moest de sportieve revanche worden voor de smadelijke uitschakeling in de halve finale van het bekertoernooi, toen Sliedrecht Sport in Zwolle door Alterno kansloos werd weggeslagen (3-0). Aanvankelijk leek Alterno in de eerste set aan te willen knopen aan die wereldpartij vanuit Apeldoorns perspectief: het overblufte Sliedrecht Sport in de eerste set volledig (13-25).

Sliedrecht Sport besefte zich terdege dat een nieuwe zeperd in een thuiswedstrijd de onrust en onzekerheid verder zou doen toenemen. Onder aanvoering van de "oudgedienden'' Nienke de Waard en Pamela Domselaar en met een sterk serverende Lynn Thijssen richtte het team zich meer en meer op. Het leverde een felle strijd op met veel mooie, lange rally's waarbij Sliedrecht Sport langzaam maar zeker het verzet aan Apeldoornse zijde wist te breken. Het hield de druk op de ketel en kon na afloop met voldoening vaststellen dat opnieuw een lastige klus met succes geklaard was: 25-21, 25-15, 25-13.

advertentie
advertentie