31ste Ronde van Sliedrecht

17 juni 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De 31ste Ronde van Sliedrecht wordt zaterdag 22 juni verreden vanaf 12.00 uur. De start en finish zijn op de Merwestraat. Ondanks de teruglopende financiële mogelijkheden meldt het wielercomité Sliedrecht met enige trots dat zij er ook dit jaar in is geslaagd een goed wedstrijdprogramma te presenteren met nieuwelingen, renners die uitkomen in de Sportklasse en een wedstrijd over 100 kilometer voor de Elite / Belofte renners. Met name in de Sportklasse verschijnen enkele Sliedrechtse renners aan de start. Na een afwezigheid van twee jaren is de 'Dikke banden Race' voor de schoolgaande jeugd van Sliedrecht weer in het programma opgenomen. Deze race is tot stand gekomen in een samenwerkingsverband met de Stichting Evenementen Sliedrecht.

Het programma ziet er als volgt uit: Om 10.00 uur begint de Dikke Banden race in drie categorieën, om 12.00 uur start voor de categorie nieuwelingen de tocht van 45 kilometer, om 13.30 uur gaat de sportklasse van start voor de race over vijftig kilometer. Als laatste klimt de elite/beloften op de fiets voor de wedstrijd over negentig kilometer.

Bij de nieuwelingen gaan onder andere Jesse Muis uit Giessenburg, Maarten van Stee uit Sliedrecht en Jarri Stravers uit Groot Ammers van start. Bij de sportklasse rijden diverse Sliedrechtse renners mee. Zeker zijn de deelname van Henk van Ballegooien en Jaap Visscher. Ook de oud-winnaars bij de elite zoals Arno Hartog, Chris Maas en Theo Muis verschijnen zaterdag aan de start.

Bij de elite/beloften strijden Ronald Roos (winnaar 2011), Erik Kramer en Dennis Eikelenboom mee om de overwinning.

advertentie
advertentie