Yorick de Groot is met Oranje door naar de finale van het OKT
Yorick de Groot is met Oranje door naar de finale van het OKT Sliedrecht Sport

Nederland mede dankzij Sliedrechter Yorick de Groot naar finale OKT beachvolleybal

26 juni 2021 om 10:13 Volleybal

DEN HAAG Nederland heeft zich bij de mannen geplaatst voor de finale van het olympisch kwalificatietoernooi beachvolleybal in Den Haag. Oranje versloeg Letland op het strand van Scheveningen met 2-0. De koppels Yorick de Groot (uit Sliedrecht)/Stefan Boermans en Christiaan Varenhorst/Ruben Penninga haalden de winstpunten binnen.

In de finale speelt Nederland vanmiddag vanaf 16.15 uur tegen Zwitserland, dat in de halve eindstrijd Duitsland met 2-0 de baas bleef. Voor de winnaar van de eindstrijd ligt een olympisch ticket klaar. 

Het gaat om landenwedstrijden, waarbij twee teams van een land ieder een wedstrijd spelen tegen teams van het andere land. Als een team van elk van de twee landen wint, en het dus 1-1 is, volgt een golden match.

Indien Nederland bij het OKT als eerste eindigt, zal het olympisch ticket naar Varenhorst en zijn vaste speelpartner Steven van de Velde gaan. De laatste is nog niet helemaal hersteld van een blessure en moest daardoor afzeggen voor het strandtoernooi in Den Haag. Penninga vervangt hem. De 20-jarige Yorrick groot komt dus niet meer in aanmerking voor een Olympisch ticket, maar hij kan wel een belangrijke rol spelen om Nederland dat ticket te bezorgen. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie