Niels Nieuwesteeg onderweg naar 0-3
Niels Nieuwesteeg onderweg naar 0-3 VV Sliedrecht

Sliedrecht weer op schot tegen Montfoort SV’19

24 april 2022 om 13:05 Voetbal

SLIEDRECHT Evenals vorige week lukte het Sliedrecht om in de uitwedstrijd tegen Montfoort SV’19, vier doelpunten te maken in een wedstrijd waarin goed en verzorgd voetbal werd gespeeld. Ondanks een spannende slotfase werd toch overtuigend met 2-4 gewonnen.

Door Joop Hartog

De eerste helft werd gedomineerd door Sliedrecht, waarbij in het eerste deel nog geen grote kansen werden gecreëerd. Maar met twee doelpunten snel achter elkaar was het verzet van de gastheren gebroken. Eerst rondde de uiterst actieve Dennis Verhoef een voorzet van Luciano van Harlingen af (0-1) en drie minuten later verraste Verhoef opnieuw zijn tegenstander en liet Chris Boom eenvoudig 0-2 scoren.

EERHERSTEL Na de theepauze wilde Montfoort SV’19 zich uiteraard van de beste kant laten zien, maar het was opnieuw Sliedrecht dat scoorde. De ver opgedrongen verdediging werd verrast door een dieptepass die keurig door Niels Nieuwesteeg werd afgerond (0-3). Montfoort leek geklopt, maar bleef toch zoeken naar eerherstel. Via een uitgelokte strafschop van de ervaren Christiaan Perrier kwam de thuisploeg terug naar 1-3 en besefte dat er wellicht meer in zat.

DIK VERDIEND Een hectisch slotoffensief, gevolgd door een verdedigingsfoutje in de Sliedrechtse achterhoede, bracht toch de 2-3 nog op het scorebord. Maar toen kort voor tijd Van Harlingen uit een hoge vrije trap de 2-4 binnenkopte moest Montfoort definitief capituleren. Een door Sliedrecht dik verdiende overwinning die op een enkel slippertje na, vooral in balbezit zeer goed werd uitgespeeld.

Zaterdag 30 april a.s. speelt Sliedrecht thuis tegen W.N.C. uit Waardenburg, dat slechts één puntje boven Sliedrecht op de ranglijst staat, aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.