Succesvolle inzameling voor Voedselbank

25 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

De inzameling van voedsel voor de Voedselbank in Sliedrecht, Hardinxveld Giessendam, en Mole-naarsgraaf is succesvol verlopen. In de supermarkten stonden het afgelopen weekeinde de vrijwil-ligers klaar om de boodschappen in ontvangst te nemen. Het winkelend publiek heeft hele mooie houdbare producten aan de Voedselbank geschonken die de komende periode aan de voedselpak-ketten worden toegevoegd.

Het was ook mogelijk om een financiële bijdrage in de collectebus te doen. Van de ontvangen

giften zullen versproducten worden aangeschaft zoals vleeswaren en vlees, iets wat niet zo vaak in het pakket te vinden is.

De Voedselbank zet zich in voor gezinnen die niet meer in staat zijn om dagelijks brood op de plank te krijgen. De Voedselbank functioneert als schakel tussen overschot en verborgen gebrek in onze maatschappij.

Wekelijks worden in Sliedrecht meer dan 130 pakketten gevuld voor gezinnen in Sliedrecht, Hardinx-veld Giessendam en Molenwaard. De inzameling komt dus goed terecht. Door de teruglopende bij-drage vanuit Voedselbank Nederland wordt de lokale inzameling steeds belangrijker, de voedselbank is dan ook erg blij dat ze zoveel steun ontvangt van de lokale bevolking en ondernemers.

Op bijgaande foto ziet u een stagiaire van de Grienden in actie voor de voedselbank.

advertentie
advertentie