Grote opkomst bij Rabo openjeugdtoernooi

22 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Van zaterdag 13 t/m zaterdag 20 september vond er op de tennisbanen van de SLTC weer het Open Rabo Jeugdtoernooi plaats. Met een deelnemersveld van bijna 100 tennissers is het toernooi op weg om één van de grootste jeugdtoernooien van de regio te worden! Naast hoofdsponsor de Rabobank waren er nog 14 winkels en bedrijven die het mogelijk maakten dit toernooi te organiseren en nog leuker te maken. Een voetbalkooi en computergames waren ter beschikking gesteld voor de kinderen.

Op zaterdag en woensdag werd er een Rood en Oranje Event gehouden: hier speelden de kinderen van 6 t/m 8 jaar op een miniveld en die van 8 t/m 10 jaar op een ¾ veld. Er deden 44 kinderen mee. Tegenwoordig kunnen kinderen die al jong met tennissen beginnen ook tegen kinderen van andere verenigingen partijtjes spelen. Er was zelfs een heel jonge tennisser van 2 jaar gesignaleerd die echter nog niet mee mocht doen! Alle deelnemers kregen na afloop een medaille.

De hele week vonden de wedstrijden voor de oudere jeugd plaats. Enkelen van hen zijn geïnterviewd. Sommige kinderen tennissen al jaren, zoals de 14-jarige Denise Ponsen uit IJsselmonde die eerste werd in de categorie meisjes enkel t/m 14 jaar. Zij nam revanche, omdat ze vorig jaar de finale verloor. Als kind was zij dol op badminton op straat, maar dacht dat dit 'tennis' heette. Dus zij wilde op 'tennis' en kwam zo met echte tennis in aanraking. De eerste keer vond ze er niet veel aan, maar na 10 lessen was ze verkocht. Ze trainde zelfs een tijd 5x in de week, maar knieblessures maakten hier een eind aan. Met nu nog 2x per week trainen speelt ze nog steeds op een hoog niveau.

De 13-jarige Demi Lo uit Sliedrecht speelt al zo'n 8 jaar tennis. Samen met Mylene Kennedie werd ze eerste bij het dubbelspel meisjes t/m 14 jaar en tweede achter Denise Ponsen.

De 12-jarige Jessy Verwers uit Nieuw-Lekkerland is pas iets meer dan een jaar aan het tennissen. Voorheen voetbalde hij, maar nu traint hij 3x per week en nog eens 3x per week speelt hij met andere kinderen. Zo word je dus snel goed in tennis, want Jessy werd tweede in zowel de jongens enkel t/m 12 jaar als de jongens enkel t/m 14 jaar. We zullen vast nog meer van hem horen!

Collin Standaart - neefje van de beroemde tennisser Wouter Standaart - deed voor de 3e keer mee en werd eindelijk eerste bij de jongens enkel t/m 12 jaar. Drie keer is scheepsrecht!

De Alblasserdamse Agda van Huët verlengde haar titel in het enkelspel.

Zie de uitslagen verderop.

advertentie
advertentie