Hannie Visser-Kieboom en Alex Monster (rechts op de foto), journalisten De Stad Gorinchem.nl.
Hannie Visser-Kieboom en Alex Monster (rechts op de foto), journalisten De Stad Gorinchem.nl. BDUmedia
Dossier Germa van den Boom

Het hartzeer van Wilma, Marjolijn en al die anderen

7 februari 2023 om 16:59 Mensen

Woensdag 11 januari 2023. Aan een eettafel in een Sleeuwijkse bungalow schieten Wilma den Tuinder en Marjolijn Roos-Timmer (links op de foto) vol. Ze kunnen hun tranen niet meer bedwingen. Bijna veertig jaar geleden gingen ze uit met Germa van den Boom. Na die stapavond zagen ze hun vriendin nooit meer. Weg. Spoorloos. Onvindbaar.

De verdwijning surft mee in het leven van Wilma, Marjolijn en al die anderen die Germa lief hadden. Altijd aanwezig, boven of onder de oppervlakte. ,,Hoeveel emoties hebben we nu al gezien bij al die interviews?”, appen we na het gesprek naar elkaar.

Drie maanden geleden looft de Peter R. de Vries Foundation 250.000 euro uit voor de gouden tip in deze cold case. Een ogenschijnlijk kortstondig mediabombardement komt op gang. Televisieprogramma’s, kranten en websites besteden aandacht aan de zaak. Daarna lijkt het stil te worden. Schijn bedriegt. In het oog van de orkaan is het windstil. Achter de schermen loopt het cold caseteam alle tips uit en spitten zij het dossier door. De foundation en wij focussen ons op de volgende fase in de mediastorm. 

Drie maanden geleden verspreidden we een speciale bijlage over de zaak. Dat doen we nu, bij de aftrap van de tweede helft van de campagne, weer. Televisiejournalist Kees van der Spek, de rechterhand van Peter R. de Vries én oud schoolgenoot van Germa, deelt zijn herinneringen. Ook is er een strip, die de zaak op een innovatieve manier in beeld brengt. 

De komende drie maanden besteden we, in de krant en online, wekelijks aandacht aan de zaak. Mensen zoals Wilma en Marjolijn komen aan het woord. Ook familieleden, dorpelingen, speurende vrijwilligers, vriendinnen, een oud-werkgever en predikanten praten over hun leven mét en ná Germa. Op een indringende manier vertellen zij waarom de geliefde Germa zo gemist wordt. Waarom zij bijzonder was. Maar ook: waarom verteld móét worden waar de Nieuwendijkse is.

De oproep zal de komende drie maanden luider klinken dan ooit tevoren: breng Germa thuis. Wie geeft de verlossende tip, zodat alle dierbaren van Germa eindelijk rust krijgen?

Heb je informatie over de verdwijning van Germa van den Boom? Mail of bel dan met de Peter R. de Vries Foundation: www.peterrdevries.nl of tip@peterrdevries.nl.Wil je liever contact hebben met Hannie Visser-Kieboom en Alex Monster, de schrijvers van dit artikel? Mail dan naar h.visser@bdu.nl of a.monster@bdu.nl.

Hannie Visser-Kieboom en Alex Monster (rechts op de foto), journalisten De Stad Gorinchem.nl.

Meer weten? Lees dan ons complete dossier met al het nieuws en de achtergronden over de vermissing van Germa van den Boom.

advertentie
advertentie