Afbeelding
SKC Merwede

Merwede/Multiplaat verliest terecht en kansloos in Zeeland tegen Tjoba.

26 februari 2024 om 08:13 Korfbal

SLIEDRECHT Korfbalvereniging Merwede/Multiplaat speelde gisteren de uitwedstrijd tegen Tjoba in Goes. Tijdens de vakantieweek waren er helaas veel absenten en zo startten Silvie Lavooij en Jelle Wienk in de basis. Beide speelden een stabiele wedstrijd maar het was als collectief niet voldoende. Tjoba startte erg sterk en het stond al snel 3-0. De Zeeuwen begrepen dat er nog iets op het spel stond en dus deelde Tjoba in de eerste helft de lakens uit

Er werden veel duels verloren en de Sliedrechters liepen achter de feiten aan. De rust werd behaald met een volkomen terechte 10-5 achterstand. Aanvallend was er te weinig reboundkracht, dit gecombineerd met veel te korte aanvallen maakten dat de rood-witten een kansloze wedstrijd speelden.

Ook de beginfase van de tweede helft was voor de thuisploeg en zo liep Tjoba snel uit naar een 15-6 voorsprong. Uiteindelijk met wat wissels en een betere afronding kreeg de stand, alleen voor de statistieken, een ietwat draaglijker aanzien. Bij een 15-10 stand had de formatie van coach Edwin Jansen even kort het momentum en met nog genoeg tijd hoopte Merwede/Multiplaat nog echt aan te haken. Maar uiteindelijk werd in de laatste fase om en om gescoord en werd de eindstand 20-14.

Het zal de komende drie weken echt beter moeten om de broodnodige belangrijke punten te pakken en zo degradatie te ontlopenNog drie finales, beginnend met een thuiswedstrijd volgende week tegen Juliana. De rode lantaarn drager waar de heenwedstrijd volkomen onverwachtverloren werd. Meer strijd en passie dan gisteren zal nodig zijn voor de jonge ploeg om zo handhaving in eigen hand te houden.

Volgende week start de wedstrijd om 17.00 uur in sporthal de Stoep.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Hannie Visser-Kieboom

advertentie
advertentie