Tessa Visser in scoringspositie
Tessa Visser in scoringspositie Bernadette Struijk

Merwede/Multiplaat moet eerste nederlaag incasseren

8 december 2019 om 15:00 Korfbal Deel je nieuws

Er is een einde gekomen aan de ongeslagen reeks van Merwede/Multiplaat in competitieverband.Waar het vorige week tegen Albatros de korf gemakkelijk kon vinden, had het daar de grootste moeite mee tegen Kinderdijk. Na heel de wedstrijd achter te hebben gestaan is de 21-23 dan ook terecht.

Merwede/Multiplaat kwam nog wel op een 1-0 voorsprong. Maar dat bleek ook de enige voorsprong in de wedstrijd te zijn. Kinderdijk liep al snel uit naar een 2-5 voorsprong. De thuisploeg vocht zich bij een 6-6 stand wel weer naast Kinderdijk, maar kon niet verhelpen dat de bezoekers toch weer een flinke marge pakte van 6-10. De doelpunten vielen vlak voor rust om en om waardoor het gat van 4 gehandhaafd bleef en de ploegen met 10-14 de kleedkamers opzochten.

Na rust kwamen beide ploegen moeilijk op gang en duurde het even voordat er een doelpunt viel. Uiteindelijk was het Kinderdijk dat de score wist te openen in de tweede helft. Dit doelpunt werd meteen gecounterd. Kinderdijk liep daarna zelf uit naar 6 doelpunten verschil. Pas in de laatste tien minuten van de wedstrijd kon Merwede/Multiplaat dichterbij kruipen. Het slotoffensief was echter te laat en niet voldoende waardoor de eerste nederlaag een feit is: 21-23.

Volgende krijgt de kans om zichzelf weer te herstellen. Merwede/Multiplaat gaat dan de lastige uitwedstrijd  bij Fortis tegemoet. Wedstrijd start om 20:00 in Vlissingen.

Scores Merwede/Multiplaat: Steven Bakker 7; Vincent Bakker 6; Tessa Visser 3; Dennis van Eijl 2; Quinty van Geemert 1; Twan van de Wetering 1; Jelle Wienk 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie