Afbeelding
pixabay.com/Skitterphoto

Merwede/Multiplaat pakt volle buit tegen Rust Roest

10 oktober 2022 om 10:51 Korfbal

SLIEDRECHT Na het vier punten weekend van vorige week pakt de selectie van Merwede/Multiplaat opnieuw de volle buit. Merwede/Multiplaat 2 bleek met 8-18 te sterk voor Rust Roest 2. Het vlaggenschip nam zaterdag de horde in Eindhoven ook succesvol en won met 14-18. Het was de ploeg van Muller/Struijk die de score opende vanaf de strafworpstip. In tegenstelling tot vorige week wisten de Sliedrechters de voorsprong in de loop van de eerste helft uit te breiden. Na 10 minuten was het verschil met de Eindhovenaren tot 4 gebracht. Deze marge werd geconsolideerd tot de rust (6-10).

Na rust wist Rust Roest als eerste de korf te vinden, het teken dat de roodwitten de overwinning in de tweede helft niet cadeau zouden krijgen. Het waren de dames van Merwede/Multiplaat die terugsloegen en de marge vergrootte naar 6 doelpunten. Ondanks dat Rust Roest nog wel aandrong, hadden de Sliedrechters telkens een antwoord. De eerste zege op vreemde bodem kwam daardoor niet meer in gevaar (14-18).

Een belangrijke overwinning in poule 1E. Doordat Merwede/Multiplaat weer twee punten bijschrijft, staat de ploeg uit Sliedrecht gedeeld bovenaan. De verschillen in deze poule blijken ongekend klein, aangezien na dit weekend 4 ploegen op 6 punten staan en 2 ploegen op 5 punten.

Zaterdag speelt de selectie van Merwede/Multiplaat weer op rijafstand voor het publiek. Het tweede treedt aan om 14:30 uur op sportcomplex Develstein. Het eerste speelt om 16:00 uur tegen Albatros. Al het publiek is welkom.

Doelpunten: Annieke Swets 5; Dennis van Eijl 4, Jeffrey van Son 3; Vincent Bakker 3, Rianne Swets 1, Robbert Bakker 1; Fleur Janmaat 1.