Tessa Visser met de doorbraak
Tessa Visser met de doorbraak Bernadette Struijk

Merwede/Multiplaat wint in herfstweer van Kinderdijk

11 oktober 2020 om 16:41 Sport Deel je nieuws

De zesde wedstrijd in poule 1F is door Merwede/Multiplaat met ruim verschil gewonnen tegen Kinderdijk. Na een sterk begin, trokken de Sliedrechters de wedstrijd al snel naar zich toe. In de stromende regen volgde een stabiele tweede helft waar de overwinning nooit meer in gevaar kwam. Eindstand 9-16.

Merwede/Multiplaat creëerde vanaf het begin gevaar met mooie kansen en in minuut 4 was het raak. Enkele minuten later stond er een mooie 0-3 op het scorebord waar Kinderdijk vervolgens wat terug deed middels een strafworp. De weergoden deden er nog een schepje regen bovenop en dat kwam het spel niet ten goede. Toch wisten de Merwedianen een gat te slaan naar 1-8. Vlak voor rust maakten de Alblasserdammers de 2-8, dit was ook de stand toen de arbiter het signaal gaf voor de rust.

Na de rust was het de thuisspelende ploeg op sportcomplex Molendijk die de score opende met een schot en vervolgens ook een strafworp benutte. Kinderdijk leek heel even dichterbij te komen, maar Merwede counterde direct met een schot, 4-9. De tussenstand werd even naar een verschil van 4 gebracht. Dichterbij is Kinderdijk niet meer geweest. Na een time-out werden de afspraken aangescherpt en er volgde een doelpuntenreeks aan de kant van Merwede, 5-13. Het grootste verzet van de thuisploeg was toen wel gebroken en de voorsprong werd uitgebouwd naar 9-16.

Een prima overwinning waar het publiek wellicht onder deze weersomstandigheden sowieso thuis was gebleven. Met dank aan de livestream van Kinderdijk zagen de supporters een team wat goed om ging met de omstandigheden en strijdlustig was. Ook had Merwede het verdedigend weer goed op orde, ingrediënten die volgende week weer nodig zijn in de kraker tegen Albatros. De medekoploper komt aankomende zaterdag om 15:30u op bezoek in Sliedrecht.

Scores Merwede/Multiplaat: Jeffrey van Son 4, Dennis van Eijl 3, Rianne Swets 3, Tessa Visser 3, Steven Bakker 2, Robbert Bakker 1

advertentie
advertentie