Afbeelding
Merwede/Multiplaat

Zwakke start van onwennig Merwede/Multiplaat uit Sliedrecht

11 september 2023 om 11:11 Korfbal

SLIEDRECHT Afgelopen zaterdag was de start van de korfbalcompetitie. Eerst moest Merwede/Multiplaat 2 aantreden tegen de reserves van Albatros en helaas werd er ondanks een langdurige voorsprong op het laatst de wedstrijd verloren (13-9).

Daarna was het de beurt aan het eerste van Merwede/Multiplaat. Na toch een goede voorbereiding te hebben gehad, werd de eerste competitiewedstrijd uit tegen Albatros van het vlaggenschip van Merwede/Multiplaat een deceptie. Door die goede voorbereiding was er hoop op een goede start. Die was er in het begin van de wedstrijd nog wel. Binnen 2 minuten stond het al 0-2 voor de Sliedrechters. En de verdediging stond goed. Met veel druk lukte het Albatros moeilijk om tot scoren te komen.

WEDSTRIJD WORDT GEKANTELD

Helaas kon Merwede /Multiplaat het betere van het spel de eerste 10 minuten ook niet bekronen met een ruimere voorsprong. De thuisploeg kwam beter in de wedstrijd en langzaam kantelde de wedstrijd. En als je 34 minuten niet scoort, ga je geen wedstrijd winnen. De ruststand was al 8-2 en pas in de 36e minuut scoorde Merwede/Multiplaat hun 3e doelpunt (9-3). Met nog 20 minuten te gaan stond het zelfs 12-3.

Toch bleef Merwede/Multiplaat met positiviteit door gaan en scoorden wat wissels nog een aantal goals. Zo werd de eindstand uiteindelijk iets draaglijker, maar met een 14-7 eindstand kun je niet tevreden zijn. Best wel een teleurstelling maar het was duidelijk dat een sterk gerenoveerde ploeg nog erg moest wennen aan elkaar. Wat juist in het aanvalsspel nog erg zoeken was. Dan heb je hoop maar is het eigenlijk logisch dat in 3 weken tijd het niet soepel verloopt. Positief was wel dat de ploeg bleef gaan en bleven strijden voor elke goal. Komende week gaan ze weer verder met bouwen aan de nieuwe ploeg en er zal steeds meer verbetering komen.

Zaterdag speelt de selectie thuis speelt tegen Kinderdijk. Het 2e speelt om 14.00 uur en daarna is het de beurt aan het 1e.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie