Merwede verloor met 12-14 van Kinderdijk
Merwede verloor met 12-14 van Kinderdijk Michel Kraaijeveld

Merwede krijgt te weinig in eerste thuiswedstrijd

17 september 2023 om 14:51 Korfbal

.SLIEDRECHT Nadat het 2e team met 14-12 de mooie winst pakte tegen Kinderdijk 2, was het de beurt aan het eerste om de sof en toch wel wanprestatie van vorige week van zich af te spelen. Kinderdijk won uiteindelijk met 12-14 en Merwede/Multiplaat stond onverdiend met lege handen. Een punt was minimaal terecht geweest. 

Op een goed gevuld sportpark Thorbeckelaan stond een fris en fruitig team wat direct fel startte en de leiding nam in de wedstrijd. De eerste helft was er eentje die niet echt los wilde komen omdat beide verdedigingen goed stonden. Na 22 minuten stond er een 5-2 voorsprong op het bord en helaas kon de ploeg van trainer Edwin Jansen die voor de rust niet verder uitbouwen. Voldoende mooie kansen maar wat nu nog het probleem is, is het afmaken van die echt mooie kansen. Kinderdijk stelde daar maar moeilijk goede kansen tegenover en dus stonden de rood-witten dan ook verdiend in de rust met “slechts” 5-3 voor.

Echter was dit harde werken van de eerste helft binnen 35 seconden teniet gedaan omdat de Multiplaat brigade slecht de kleedkamer uitkwam en het al weer gelijk was. De eerste 10 minuten van de tweede helft waren de slechtste van de wedstrijd en dit kostte het vlaggenschip van Merwede/Multiplaat uiteindelijk de kop. Ineens moest de ploeg achter de tegenstander aan door, net zoals vorige week, wederom een lange doelpuntloze periode (20 minuten) en dus een achterstand van 5-9. Deze periodes moeten er echt uit, om wedstrijden te gaan winnen.

Echter werd de rug gerecht en knokte Merwede/Multiplaat zich toch weer goed in de wedstrijd. Als het technisch korfballend dan minder gaat, dan moeten de spreekwoordelijke handschoenen maar aan en moet de vechtmachine gaan draaien. Binnen een aantal minuten haakte het team weer aan en met nog 9 minuten te gaan stond het 9-10. En een hete (letterlijk en figuurlijk) slotfase brak aan.

Helaas viel het dubbeltje niet de goede kant op. De warrig fluitende scheidsrechter was op cruciale momenten niet in Sliedrechts voordeel en had helaas een stempel op de eindstand. Kinderdijk won uiteindelijk met 12-14 en Merwede/Multiplaat stond onverdiend met lege handen. Een punt was minimaal terecht geweest.

De ploeg kan trots zijn op hoe men zich gepresenteerd heeft en deze nederlaag geeft wel perspectief. Veel beter spel dan vorige week en de drive was goed. Het devies is nu hard blijven werken om komende week weer stappen te maken richting de eerste zege. Volgende week weer een thuiswedstrijd en dan tegen koploper KCR. Om 14.00 uur start het 2e en om 15.30 uur zal het vlaggeschip aantreden.

.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie