Merwede-Kinderdijk
Merwede-Kinderdijk Richard van Hoek Fotografie

Talentvol Merwede/Multiplaat stunt in de Stoep

12 november 2023 om 20:59 Korfbal

SLIEDRECHT Merwede/Multiplaat begon zaterdag aan de zaalcompetitie 2023/2024. En met tegenstander Kinderdijk kwam direct 1 van de topfavorieten naar sporthal De Stoep, want op het veld gepromoveerd naar de hoofdklasse en een zeer ervaren ploeg. Daartegenover stond het jonge team van trainer Edwin Jansen en zijn staf, met vrijwel alleen talenten uit de eigen jeugd in de basis.

En wat een wedstrijd werd het. Een mooie derby waar de vonken vanaf spatten met enorm veel strijd en passie tot aan en soms over het randje.

De gasten uit Alblasserdam scoorden de eerste goal en namen het heft in handen. Met name door 2 zeer goed spelende dames, die moeilijk te stoppen waren, was het zaak om wel in de wedstrijd te blijven en het gat niet te groot te laten worden. Het kostte alle moeite om bij te blijven maar na de 6-10 achterstand en wat belangrijke omzettingen kreeg de Multiplaatbrigade de wedstrijd iets meer in evenwicht. Na de 9-12 voor het eerst de voorsprong bij 13-12. Bij 13-14 scoorden de roo witten in de laatste seconde voor rust nog de gelijkmaker en was het even op adem komen. In de rust werd goed bespreken wat anders moest, vooral tegen de dames van Kinderdijk.

Na de rust was de eerste goal voor de gasten, maar dit keer kon Kinderdijk niet weglopen. Bij 15-17 trok Merwede/Multiplaat de wedstrijd steviger naar zich toe. En bij de stand 19-19 was het invaller Jelle Wienk die met 2 goals het eerste verschil voor het jonge team maakte. Een spannende laatste 5 minuten braken aan, waarin na de 21-20 in een inmiddels kolkende sporthal De Stoep een belangrijke strafworp tot de 22-20 leidde. Om vervolgens in de volgende aanval de genadeklap te geven, 23-20 en nu kon het niet meer mis gaan. Na de 23-21 werd er op een vreemde manier voor tijdrekken gefloten waardoor zelfs 11 seconden voor tijd nog de 23-22 eindstand op het scorebord kwam, maar deze laatste seconden werden goed uitgespeeld.

Bij het laatste fluitsignaal ging het roodwitte gedeelte van het publiek in sporthal De Stoep uit zijn dak en kon het feestje beginnen. Een zwaarbevochten overwinning behaald met een selectie die vandaag weer als 1 hecht collectief functioneerde. Een droomstart van het zaalseizoen voor Merwede.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie