Afbeelding
Bernadette Struijk

Puntendeling na sterk optreden Merwede

9 oktober 2023 om 13:15 Korfbal

SLIEDRECHT Het vlaggenschip van Merwede/Multiplaat  was er afgelopen weekeinde op gebrand om revanche te nemen op de heenwedstrijd bij Kinderdijk waar toen thuis onverdiend en nipt werd verloren.

De score werd nog wel door de gasten uit Sliedrecht geopend maar de start was toch voor de thuisploeg. Na 10 minuten stond het 5-2 en moest al direct alle zeilen weer bijgezet worden. Waar dit vorige week niet lukte, veerde de ploeg dit keer wel op. Prima aanvallen en goed rekening houdend met de wind werd er binnen 8 minuten ineens een voorsprong genomen door Merwede/Multiplaat (5-6). Deze voorsprong werd behouden en de rust werd bereikt met een 7-9 stand.


Een zeer goede eerste helft, maar die had de ploeg thuis ook tegen Kinderdijk gespeeld en ook toen stond Merwede in de rust 2 punten voor. De slechte start na rust nekte de Sliedrechters toen in die wedstrijd. Dus het was zaak om direct alert te blijven.


Echter begon Kinderdijk met frisse moed aan de 2e helft en waar het de eerste wedstrijd binnen 40 seconden weer gelijk kwam, had men er nu wel wat langer voor nodig maar na 6 minuten in de 2e helft kwamen zij weer langszij omdat Merwede toen juist matige aanvallen op de mat legden.

Maar anders dan vorige keer was dat Merwede aan de goede kant van de score bleef en toch 2 punten voorsprong behield. Met nog 10 minuten te gaan stond het 10-12 en zat er tegen de gedeelde koploper een stuntje in. Echter schoot 3 minuten voor tijd een dame die niet vaak scoort (was ook eerste goal in deze wedstrijd) van grote afstand dan toch de gelijkmaker binnen (12-12).

In die laatste 3 minuten gebeurde nog veel met kansen voor beide ploegen en was er nog een gele kaart aan Kinderdijk,zijde want het was de hele wedstrijd een pot op het scherpst van de snede en soms harde duels van beide kanten. Uiteindelijk werd het dus een puntendeling wat direct voelde als een teleurstelling en een gemiste kans.

Toch heeft dit later plaats gemaakt voor trots en tevredenheid. Merwede/Multiplaat kwam sterk voor de dag. De jonge ploeg heeft hard geknokt en prima gespeeld.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd en dat gaat zeker nog ergens om. Merwede staat 1 punt achter Albatros. Mochten zij volgende week van Kinderdijk verliezen dan kan Merwede hen nog naar de laatste plaats duwen als zij zelf winnen van KCR, die voor de promotie speelt. Eerste wedstrijd onderling was een 16-12 overwinning voor Merwede.

Een pittige wedstrijd wacht er volgende week in Ridderkerk met dus grote belangen. Aanvang wedstrijd Merwede/Multiplaat 1 om 16.30 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie