CrossFit Sliedrecht
CrossFit Sliedrecht Kim Bons Fotografie

Eerste editie The Aquila Throwdown bij CrossFit Sliedrecht enorm succe

21 oktober 2019 om 18:01 Overig Deel je nieuws

SLIEDRECHT - Afgelopen weekend vond de eerste editie van The Aquila Throwdown plaats bij CrossFit Sliedrecht. Na een online kwalificatie van bijna 100 deelnemers, stonden op 18 en 19 oktober de beste 30 mannen en dertig vrouwen in de finale van deze spectaculaire CrossFit wedstrijd.

Dé CrossFit wedstrijd van de regio
Een throwdown is een bekende term binnen de CrossFit-wereld. In deze wedstrijd strijden de deelnemers om de titel ‘fitste atleet’.  Aan deze wedstrijd deden niet alleen leden van CrossFit Sliedrecht mee, ook atleten van omliggende CrossFit boxen uit o.a. Zwijndrecht, Dordrecht en Papendrecht wisten zich te kwalificeren. Het toernooi ging zelfs al de grens over: er waren deelnemers uit Duitsland en België!

Pull-ups in het zwembad
Het toernooi werd op vrijdagavond afgetrapt in Bronbad De Lockhorst, gesponsord door Den Breejen. De organisatie haalde meteen alles uit de kast. Diezelfde dag werd een groot pull-up rek geplaatst door hoofdsponsor GorillaGrip. Voor de eerste workout moesten de atleten zo snel mogelijk 4 rondes afleggen van 25 meter zwemmen, 10 pull-ups en 25 meter zwemmen.

Zware workouts met obstakel
Op zaterdagochtend werden de deelnemers verwacht aan de Sportlaan 351 bij CrossFit Sliedrecht. Daar was een obstakel met een monkeybar geplaatst door GPS Steigerbouw, die gebruikt werd voor één van de workouts. In totaal deden de atleten 3 zware workouts, waarna de beste 4 mannen en vrouwen zich plaatsten voor de finale workout. Steven ’t Hart van het Rotterdamse CrossFit Nultien en Manon Kranendonk van CrossFit Zwijndrecht mogen zich na 5 workouts de winnaars noemen van deze eerste editie van The Aquila Throwdown.

Sliedrechtse vrijwilligers
Ook eigen leden van CrossFit Sliedrecht, 2 mannen en 4 vrouwen, plaatsten zich voor The Aquila Throwdown. Daarnaast hebben meer dan 50 vrijwilligers zich ingezet om er een succesvol en onvergetelijk event van te maken. Eigenaar en organisator Jeroen Bakker is dankbaar: “Het is ongekend wat een saamhorigheidsgevoel we bij CrossFit Sliedrecht hebben, dat zoveel van onze leden zich ingezet hebben om dit evenement zo groot te maken. Mijn droom was om dit toernooi het grootste CrossFit evenement van de regio te maken. Door elementen zoals het zwembad en het obstakel, een ijzersterke social media campagne en een geweldig strakke organisatie, hoop ik dat we hiermee het toernooi en onze box op de kaart hebben gezet. Ik kijk al uit naar volgend jaar!