Afbeelding
Ed Bulk

Lotte van Drunen boekt maximale score in eerste wintercup wedstrijd in Arnhem

Overig

SLIEDRECHT Lotte van Drunen van het Beursfoon KTM team heeft de eerste wintercup wedstrijd in Arnhem weten te winnen. Lotte wist beide manches winnend af te sluiten en pakte hiermee het volle aantal punten.

Het circuit van Arnhem behoort tot de favorieten van Lotte. In de 85cc klasse waren ruim 30 deelnemers waardoor het een interessante wedstrijd beloofde te worden. De baan lag er perfect bij en de wedstrijddag verliep zonder problemen. Het was allemaal super goed geregeld op Motorsportpark Gelderland Midden.

Wat deze competitie ook leuk maakt is dat de baan vooral in de winter tijdens de iedere wedstrijd anders ligt. De ene keer is het droog, dan nat en soms ook bevroren. Hierdoor kun je in deze competitie veel ervaring opdoen onder allerlei weersomstandigheden.

Nadat de training perfect was verlopen begon ze met vertrouwen aan de eerste manche. Op haar Beursfoon KTM machine wist ze een goede start te pakken en kon als tweede aan de wedstrijd beginnen. Gelijk ging ze in de aanval en wist onmiddellijk de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Met een straf tempo liep ze weg bij de tweede man en na een bijna foutloze eerste manche kwam ze onbedreigd als winnares over de finish.

In de pauze nam ze haar tijd om naar de andere klassen te gaan kijken en begon vervolgens aan de voorbereiding op de tweede manche. Ditmaal schoot ze nog sneller uit het starthek en kon als leidster aan de wedstrijd beginnen. In de eerste ronde wist ze al een voorsprong van vier seconden op te bouwen ten opzichte van de tweede man. Ze bleef strak rijden en wist de manche met een voorsprong van 23 seconden winnend af te sluiten.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie