Ed Grootveld komt graag in contact met Sliedrechters die ook meelopen met de Nijmeegse Vierdaagse. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de redactie van deze krant.
Ed Grootveld komt graag in contact met Sliedrechters die ook meelopen met de Nijmeegse Vierdaagse. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de redactie van deze krant. Ditty van Drenth

Ed Trompet start trainingsgroep voor Nijmeegse wandelvierdaagse

25 maart 2020 om 10:35 Overig

SLIEDRECHT Ed Grootveld heeft zich onlangs voor de achtendertigste keer opgegeven voor de Nijmeegse Vierdaagse. Dit jaar vindt het landelijke evenement van dinsdag 21 tot en met vrijdag 24 juli plaats. De sportieve inwoner van Sliedrecht wil graag weten of er nog meer Sliedrechters meedoen aan deze wandelhappening.

door Ditty van Drenth

,,We kunnen een wandelgroepje starten en een groepsfoto maken als aandenken. Hoe leuk is dat?", stelt Grootveld. ,,Ik wandel zelf af en toe twintig kilometer, dus niet regelmatig. Ik vorm hier een uitzondering in. Uiteraard weet ik dat een degelijke voorbereiding belangrijk is. Daarom wil ik op vrijblijvende basis een trainingsgroepje oprichten. Het wandelplezier staat hierbij voorop."

Door de coronacrisis organiseren de meeste sportclubs de komende drie weken geen activiteiten. De sportieve Sliedrechter wil de komende weken gebruiken om te inventariseren of er belangstellenden zijn voor een wandelgroepje. Bij de mogelijke start van dit initiatief worden de voorgeschreven veiligheidsmaatregelen vanzelfsprekend in acht genomen.

Tijdens zijn Nijmeegse Vierdaagse carrière is hij een keer uitgevallen door een blessure en één keer werd het evenement afgelast. ,,Ik ga dus voor de zesendertigste medaille."

De inschrijvingen voor de Nijmeegse Vierdaagse gaan snel. ,,Ik schreef me in op de derde van de maand in en toen waren er bijna vijftien duizend aanmeldingen en drie dagen later hadden al ruim tweeëntwintig duizend mensen zich opgegeven. Ik ga ook deze keer voor de vijftig kilometer per dag."

Over de vraag wat zijn drijfveer is, hoeft hij niet lang na te denken. ,,Ik loop voor het goede doel en voor de kick. Want eerlijk is eerlijk, het is leuk om iedere keer weer een wandelprestatie van dit formaat neer te zetten." Met zijn enthousiasme verwerft hij ook privileges. Zo is hij bijvoorbeeld lid van de Gouden Kruisdragers vereniging. (Hier kun je lid van worden als de Nijmeegse Vierdaagse minimaal tien keer succesvol hebt uitgelopen.) Door dit lidmaatschap krijgt hij korting op het inschrijfgeld van het evenement.

Ed steunt het echtpaar Peter en Anne-Marie Dekker in Sulawesi. Zij werken sinds drie jaar onder de arme bevolking ten zuiden van de stad Makassar. Dit jaar wil het echtpaar Dekker zich vooral richten op ouderen. De lokale overheid biedt geen hulp aan deze doelgroep. Belangstellenden kunnen Eds wandelprestatie sponsoren via de website www.edtrompetloopt.nl. De bijnaam Ed Trompet dankt de Sliedrechter aan zijn muzikale talent.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie