Afbeelding
Jan Wieman

Eindelijk weer naar de sportschool

2 juli 2020 om 11:17 Overig

SLIEDRECHT Woensdag 1 juli mochten de sportscholen weer open en daar werd door velen naar uitgekeken. Bij sportschool Be There aan de Van Goghstraat ging de deur om 8 uur open en konden elk uur 10 mensen naar binnen. Hierover was van tevoren al gecommuniceerd en ook voor de volgende keer werd weer een afspraak gemaakt.

door Jan Wieman

Bij binnenkomst checkt mede-eigenaar Peter Elschot bij de klanten hun gezondheid waarna die hun handen moeten desinfecteren. Alle apparaten staan op 1,5 meter afstand of er wordt over gewaakt dat men niet te dicht bij elkaar komt als men sport. Na gebruik van een toestel wordt de sporters gevraagd om het toestel even af te nemen met een desinfecterend middel.

Het is een soort feest voor klanten en de eigenaren van de sportschool. Bernadette Brus de andere eigenaar informeren naar het wel en wee, iemand heeft zelfs bloemen meegebracht en een ander een fles wijn. ,,Het was wel spannend de afgelopen maanden of dat mensen zouden blijven, want niemand wist hoe lang we gesloten moesten blijven. Maar gelukkig hebben maar een paar mensen hun lidmaatschap opgezegd. Er hebben zich zelfs al nieuwe klanten gemeld." 

Het blijkt dat de klanten ook echt uitkeken naar de herstart van sportschool. Mensen begonnen hun conditie kwijt te raken of last te krijgen van het te weinig bewegen omdat ze zo gewend waren om een aantal keren per week naar de sportschool te gaan. ,,Ik kon wel gaan wandelen of fietsen maar hier in de sportschool gebruik ik toch een aantal apparaten waardoor ik andere spieren en meer van mijn gewrichten gebruik", vertelt een bezoeker. Voor Bernadette en Peter is duidelijk dat sommige klanten echt last gingen krijgen, zij gaan hen begeleiden bij het verminderen van die klachten. Tot 1 september houden zij alles goed in de gaten en dan is het afwachten wat het kabinet beslist. Intussen bereiden zij zich voor op het betrekken van hun nieuwe pand. 

Leonie van Fitness en Beauty Palace vertelt dat het voor het personeel en de klanten weer heel fijn was om te beginnen. ,,De klanten zeiden het ook erg gemist te hebben, het gros stond te trappelen om weer te beginnen, een enkeling reageerde nog wat afhoudend", vertelt zij.  

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie